UEFA ve FIFA Kadir Has Üniversitesi’nde Buluştu

Kadir Has Üniversitesi Spor Hukuku Araştırma Merkezi ve Ülker işbirliği ile düzenlediği Spor Hukuku & Yönetimi ve Spor İletişimi Sertifika Programlarının bu haftaki konukları FIFA Oyuncu Statüleri Departmanı Başkanı Omar Ongaro ve UEFA Tahkim Kurulu Başkanı Michel Wuilleret'di.

Kadir Has Üniversitesi Spor İletişimi ve Spor Hukuku & Yönetimi Sertifika programları kapsamında, Ülker’in işbirliği ile düzenlenen panellerden ikincisi, Dünya ve Avrupa futbolunun yöneticisi konumunda olan kurumlardan önemli isimleri ağırladı. Ülkemizde de futbol gündemini çok sık meşgul eden uyuşmazlıklarla ilgili FIFA ve UEFA’nın yaklaşımları, ilgili mercilerin yönetimlerinde yer alan Omar Ongaro ve Michel Wuilleret tarafından katılımcılara aktarıldı.

2000 yılından beri FIFA’da görev yapan Ongaro’nun ilk görevi FIFA nezdinde oyuncularla temsilciler arasında çıkan ihtilafları değerlendirmek ve çözmekti. Daha sonra FIFA’nın Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS)’ni tanımasıyla buradaki davalarla ilgili yetkili kişi konumuna gelen Ongaro, 2005’ten beri Oyuncu Statüleri ve Kontrolü Departmanı’nın başkanlığını yürütmektedir. Uluslararası hukukçulardan oluşan ekibiyle, kulüpler ve oyuncular arasındaki ticari ve kontrat bazında oluşan, işe alım ve transfer anlaşmazlıklarını çözmektedir.

Michel Wuilleret 2006 yılından bu yana UEFA Tahkim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. UEFA bünyesindeki üç disiplin organından biri ve son karar mercii olan Tahkim Kurulu, UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu’nun verdiği disiplin kararlarına yapılan itirazları değerlendiren ve bu kararları onayan/reddeden/değiştiren kuruldur.

Yer ve Tarih

Kadir Has Üniversitesi, Cibali Kampüsü, Cibali Salonu -16 Nisan 2011, Cumartesi

10.00-11.45  Omar Ongaro – FIFA’da Uyuşmazlık Çözümü ve Oyuncu Statüleri

11.45-12.00 Kahve molası