Coventry Üniversitesi İşbirliğiyle “İnsani Güvenlik: Yeni Sorunlar, Yeni Açılımlar” Konferansı

Kadir Has Üniversitesi ve Coventry Üniversitesi Barış ve Uzlaştırma Çalışmaları Merkezi’nin (The Center for Peace and Reconciliation Studies–CPRS) her yıl Türkiye’de “insani güvenlik” konusunda ortaklaşa düzenlemeyi planladığı konferans serisinin ilki, 27-28 Ekim 2011’de Kadir Has Üniversitesi’nde yapılacak. Bu yıl “İnsani Güvenlik: Yeni Sorunlar, Yeni Açılımlar” temasıyla gerçekleşecek konferansa Akdeniz Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi de destek sağlayacak.

Konferans serisi, Türkiye ve yurt dışında barış ve güvelikle ilgili konularda çalışma yürüten birey ve kurumlar arasında aktif bir ağ yaratarak, bu kişiler arasındaki etkileşimi arttırmayı hedeflemektedir. Anılan konferans kapsamında insani güvenlik konusuna olan içerik ve yaklaşımlar, Türkiye bağlamında yeni sorunlar ve açılımlar çerçevesinde ele alınacaktır. Konferansta sunulacak bildiriler, online olarak yayınlanan “Journal of Conflict Trasnformation and Security” dergisi özel sayısında ayrıca konferans için hazırlanan kitapta yayınlanacaktır.

Detaylı konferans programına aşağıda yer alan linkten erişebilirsiniz.

Konferans Programı

Konferansa ilişkin diğer bilgiler için aşağıda yer alan internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.