Tasarım Atölyesi 3 Gerçekleştirildi

Kadir Has Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin üniversite adaylarının meslek seçimlerinde etkin bir rol oynayacağı düşüncesiyle düzenlediği Tasarım Atölyeleri’nin üçüncüsü 2 Nisan’da gerçekleştirildi. Atölyeye, Akasya Koleji’nden tasarım alanlarında eğitim almayı düşünen öğrencileri ile seçimleri konusunda araştırma yapan öğrenciler katıldı.

Tasarım Atölyesi’ne katılan üniversite adayları yaratıcılıklarını keşfetmek, kendilerini güzel sanatlar ortamında denemek ve belki de ileride meslekleri olacak, günümüz dünyasında önemi her gün artan yaratıcılık alanlarıyla tanışma fırsatı buldular.

ATÖLYE TEMASI KOKUYDU

Teması ‘koku’ olarak belirlenen atölye çalışması temel sanat eğitimi ile ilgili bir sunumla, tasarıma ve uygulamaya ilişkin soruların yanıtlanmasıyla başladı. Tasarımın temel ilkelerinden zıtlık, boşluk-doluluk, denge ve hareket öğeleri tartışıldı. Ardından katılımcılar, kendilerine sağlanan karton, plastik ve ahşap ürünler, tel gibi hazır malzemeleri kullanarak ‘koku’ duyusunun hafızadaki çağrışımlarını görselleştiren iki boyutlu ve üç boyutlu kompozisyonlar gerçekleştirdiler. Böylece yaratıcılığın ve tasarımın iyi çizim yapmakla sınırlı olmadığını da deneyimlemiş oldular.

Kadir Has Üniversitesi’nin desteği ile üniversite adaylarına ücretsiz sunulan bu etkinlik, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin akademik kadrosunu bahar yarıyılı boyunca farklı zamanlarda birbirinden yaratıcı atölye konuları ile lise öğrencilerle buluşturmaya devam edecek.

Bundan sonra gerçekleştirilecek olan Tasarım Atölyeleri ile ilgili bilgi almak isteyenler, Facebook’tan “Tasarım Kampı” kişisini ekleyebilir, ya da üniversitemizin Facebook’taki ana sayfasını takip edebilirler.