Kadir Has Üniversitesi Rektörü Aşçı Elbisesi Giyip Mutfağa Girdi

Kadir Has Üniversitesi’nde başlayan Uygulamalı Profesyonel Mutfak Eğitimi Chefschool’un ilk yemeğini Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın üniversitenin akademisyenleri ve konukları ile birlikte pişirdi.

Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin, İstanbul Culinary Institute işbirliği ve Institute of Culinary Education New York katkıları ile hazırladığı Uygulamalı Profesyonel Mutfak Eğitimi chefschool başladı.

Programın ilk yemeğini Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın üniversitenin akademisyenleri ve konukları ile birlikte pişirdi.  Aşçı elbisesi giyip, mutfağa giren Prof. Dr. Mustafa Aydın programın şef aşçısının önderliğinde fırınlanmış armut, ızgara biber ve taze baharatlarla tatlandırılmış bonfile ve taze sarımsaklı patates püresinden oluşan menüyü hazırladı. Öğle yemeğinin davetlileri arasında DJ Salih Saka ile üniversitenin diğer akademisyenleri  de yer aldı.

chefschool sektörün eğitimli elaman ihtiyacını karşılama aamcıyla tecrübeli eğitmenler eşliğinde katılımcılara en kısa sürede meslek edindirmeyi amaçlıyor. Teori ve pratiği birleştirerek yoğun bir eğitim verilen chefschool’da öğrenciler beceri geliştirme, damak zevki, hız ve ekip çalışması konularında kapsamlı ve yoğun bir eğitim alacak. Aynı zamanda teknik olarak da gelişecek öğrenciler kariyer hedeflerini daha bilinçli belirleyebilecek.

Tam zamanlı ve  6 ay sürecek olan chefschool eğitimlerinde, temel olarak klasik Fransız tekniklerinin baz alındığı uluslararası temel mutfak prensipleri anlatılıyor. Sektörün önde gelen başarılı şeflerinin desteği ile Türk mutfağının incelikleri ve tatarı da öğretiliyor.

Programda bunun yanı sıra öğrencilere pratik yapma olanağı ve şeflerin gözetiminde farklı operasyonlarda aktif olarak yer alma imkanı sağlanıyor. Programda temel mutfak eğitimi yanı sıra ‘Liderlik ve Ekip Çalışması’ , ‘Şarap-Yemek Uyumu’, ‘Maliyet Kontrolü’ gibi konularda da tamamlayıcı eğitimler veriliyor.

Sertifika programıyla ilgili detaylı bilgiye www.khas.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

e-mail:  khas-yasam@khas.edu.tr