Avrupa-Akdeniz Genç Araştırmacılar Forumu

Uluslararası ve Avrupa Çalışmaları Merkezi, Institute for Mediterranean Affairs (CIMA), Hellenic Centre for European Studies (EKEM) ve Global Political Trends Center’ın (GPoT) destekleriyle, 13–15 Nisan 2011 tarihleri arasında Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde düzenlenecek birinci Avrupa-Akdeniz Genç Araştırmacılar Forumu’na ev sahipliği yapacak.

Avrupa-Akdeniz Genç Araştırmacılar Forumu, Akdeniz bölgesine ilgi duyan genç akademisyen ve araştırmacıların ortak buluşma platformu olmayı hedefliyor. Bu hedefe ulaşmak için Forum, Avrupa-Akdeniz bölgesini kapsayan bilimsel çalışmalara disiplinlerarası bir yaklaşım sunacak. Bu nedenle katılımcıların farklı disiplinlerden gelen kişiler arasından seçilmesine özen gösterilecek. Katılımcılar için belirlenen uzmanlık alanları ise şöyle: Antropoloji, sosyoloji, tarih, coğrafya, ekonomi, hukuk, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, medya ve iletişim, göç, güvenlik ve kültürel çalışmalar.

Kabul edilen katılımcılar araştırmalarını (doktora tezi, akademik makale, politika notu, araştırma notu vb.)  diğer katılımcılarla paylaşma ve onlardan aldıkları geri dönüşlerle üzerinde çalıştıkları konuları iyileştirme ve geliştirme imkanı elde edecek. Bunun yanı sıra, Akdeniz bölgesi ile ilgili çalışmalar yapan diğer bilim insanları ve yine konuyla ilgili uluslararası alanda yayın yapan akademik dergilerin (Mediterranean Politics ve International Journal of Euro-Mediterranean Studies)  temsilcileri ile tanışma şansına sahip olacaklar. Son olarak, Avrupa-Akdeniz ilişkileri konusunda köklü deneyime sahip tanınmış araştırmacıların yapacağı sunumlara da katılacaklar.

Programa ilişkin detaylı bilgi için lütfen Avrupa-Akdeniz Forumu internet sitesini ziyaret ediniz.

Önemli Not: Toplantı dili İngilizce olup, tercüme hizmeti sağlanmayacaktır.