Kadir Has Üniversitesi Gönüllülük Çatısı Altında STK’ları Ağırladı

Kadir Has Üniversitesi ve Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği işbirliğinde kurulan Kurumsal Sosyal Sorumluluk Akademisi tarafından, Sivil Toplum Kuruluşları Günleri’nin üçüncüsü 9 Mart’ta “Gönüllülük” teması ile Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

3. STK Günleri açılış konuşmalarında ilk olarak söz alan Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği Genel Başkanı Serdar Dinler, 2011 Avrupa Gönüllülük Yılı çerçevesinde gerçekleştirilen etkinliğin sosyal değer yaratan çalışmalarda yeni bir kavram olarak günümüzde ortaya çıkan çalışan gönüllülüğü programlarının etkisini katılımcılar ile paylaştı. Gelecekte tüm sektörlerin kaçınılmaz olarak çalışan gönüllülüğü faaliyetlerini geliştireceğine değinen Serdar Dinler, Sivil Toplum Kuruluşları ile özel sektörün işbirliklerinin de daha fazla gelişeceğinin altını çizdi.

TKSSD Genel Başkanı Serdar Dinler’in konuşması sonrası açılış konuşmaları Hürriyet Aile Genel Yayın Yönetmeni ve Hürriyet Yazarı Pınar Reyhan ile devam etti. Hürriyet Yayın Grubu’nun bir çalışanı olarak Pınar Reyhan, gönüllü olarak prematüre doğan bebeklerin annelerinin çalışma standartlarının iyileştirilmesine yönelik gönüllü olarak gerçekleştirdikleri kampanyalardan bahsetti.

Açılış konuşmalarında son olarak söz alan Kadir Has Üniversitesi Rektörü Mustafa Aydın, Sn. Kadir Has Beyefendi’nin üniversiteye bırakmış olduğu sosyal sorumluluk mirasından ve günümüze kadar gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projelerini katılımcılar ile paylaştı. Ayrıca gelecek dönemlerde de Kurumsal Sosyal Sorumluluk Akademisi çatısı altında yenilikçi ve yaratıcı çözümler ile çevresel sürdürülebilirlik, sosyal ve ekonomik kalkınma çerçevesinde Kadir Has Üniversitesi’nin faaliyetlerinin gelişerek devam edeceğinin müjdesini verdi.

Açılış Konuşmalarının ardından Kadir Has Üniversitesi öğretim üyelerinden olan Nur Balkır ve Aysel Damar’a Kadir Has Üniversitesi Öğrencileri ile birlikte gönüllü olarak Cibali Semtinde spor ve sanat alanlarında gerçekleştirmiş oldukları sosyal sorumluluk projeleri ile 2010 yılı sosyal sorumluluk ödülleri verildi. Ayrıca gönüllülük temelli kampanyaları ile toplumda sosyal sorumluluk alanında rol model olan Acun Ilıcalı’ya da 2010 yılı sosyal sorumluluk ödülü takdim edildi.

Ödül töreninin bitmesini takiben 3. STK Günleri Pazaryeri tüm katılımcılara açıldı. Gün boyunca süren etkinlikte, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Lösemili Çocuklar Vakfı, Eğitim Kültür Araştırma Vakfı ve Pozitif Yaşam Derneği ve "Turkmsic-Uluslararası Tıp Öğrencileri Birliği" gibi alanlarında uzman 30 Sivil Toplum Kuruluşunun kendi stantları ile katılarak eğitim, yoksulluk, hastalıklarla mücadele, toplumsal cinsiyet eşitliği, kalkınma ve çevresel sürdürülebilirlik konuları katılımcılar ile paylaşıldı.