Columbia Üniversitesi Yüksek Lisans Stüdyosu Kadir Has Üniversitesi’nde

Columbia Üniversitesi, Mimarlık, Planlama ve Koruma Yüksek Lisans Programı öğrencileri, Kadir Has Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve İstanbul Araştırmaları Merkezi’nin desteğiyle Haliç odaklı bir proje gerçekleştiriyor.

Projede, Haliç kıyı şeridinin yerel halk ile ilişkisinin kopukluğu üzerinden, yeniden bir bağ kurulmasını ve yerel yaşamın sürdürülebilirliğini destekleyen yeni stratejiler üretilmesi amaçlanıyor. Kadir Has Üniversitesi’nin de içinde bulunduğu Atatürk Köprüsü ile Haliç Köprüsü arasında kalan bölge, proje arazisi olarak ele alınıyor.

11 Mart itibariyle bir hafta boyunca Kadir Has Üniversitesi ile birlikte çalışacak grup, İstanbul’da çeşitli görüşme, toplantı ve atölyeler gerçekleştirip, gezi ve arazi incelemeleri yapacak.