DJ Akademisinde İlk Ders Zili Çaldı

Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi bünyesinde hayata geçen DJ Akademisi’nde ilk dersi yapıldı. Akademinin ilk öğrencileri 8 Mart pazartesi akşamı gerçekleştirilen derste aynı zamanda akademinin kurucusu da olan ünlü DJ Salih Saka ve ekibinden ünlü bir DJ olmanın ilk tüyoları aldı.

İlk derste öğrencilere müzik türleri nelerdir, DJ kime denir, nasıl DJ olunur, bir marka olarak DJ kendisini sektörde nasıl konumlandırmalıdır gibi konularda eğitim veren Salşk Saka ve ekibi ilk öğrencilerini oldukça başarılı bulduklarını belirtti.  “Çok yetenekli ve bu işi aşkla yapan öğrencilerle birlikteyiz” diyen Salih Saka, “Profesyonel hayatlarında farklı işlerde çalışıyorken burada bu mesleği öğreniyor olmaları zaten ne kadar istekli olduklarını gösteriyor. Bence hepsi oldukça yetenekli ve DJ’likte de çok başarılı işlere imza atacaklarını düşünüyorum” diye konuştu.

Akademik bir platformda kurulan Pioneer DJ Academy, müziği, müzik yapmayı ve çalmayı öğrenmek isteyen herkes için yepyeni bir eğitim fırsatı sunuyor.

“İyi bir DJ’in yabancı dili olmalı, iyi iletişim kurmayı bilmeli ve araştırmacı olmalı, müzik ile ilgili dünyadaki gelişmeleri takip etmeli” diyen Salih Saka başarılı bir DJ’in iyi müzik çalmanın yanı sıra iyi bir iletişimci de olması gerektiğini söylüyor. Saka bu iletişim için de dış görünüşün insanları iyi anlayabilmenin ve kendini iyi ifade etmenin önemine dikkat çekiyor. Bu donanımların elde edilmesinde akademinin oldukça yararı olacağını söyleyen Saka, bu amaçla program kapsamında ‘Halkla İlişkiler’ ve ‘Marka Yönetimi’ derslerinin de verildiğini söylüyor.

13 yaşın üzerinde herkesin katılabileceği Pioneer DJ Academy’de öncelikle DJ’lik ile ilgili alet ve ekipmanların kullanımını temel alan bir eğitim verilecek. Öğrenciler, eğitim sonunda tüm içeriği rahatlıkla kavramış olacak. Program DJ Sertifika Programı Basic/Pro ve DJ Prodüksiyon Sertifika Programı olmak üzere iki ana dalda uygulanıyor. Eğitim süresi hem ‘Temel’ hem de ‘Prodüksiyon’ için 24’er saat. 6 Hafta sürecek programda dersler haftada iki gün, üçer saatten Kadir Has Üniversitesi’nde kurulan stüdyoda gerçekleştirilecek program kapsamında öğrenciler sektörün en ünlü DJ’lerinin eşliğinde önde gelen eğlence mekanlarında staj yapma imkanı bulacak. Mezun olan başarılı gençler TÜYİD bünyesindeki eğlence mekanlarında çalışma imkanı bulacak.

Sürekli yeni sınıfların açıldığı akademide kayıtlar devam ediyor.

Başvuru ve kayıt için;

Kadir Has Üniversitesi