Afrika Sinema Günleri

Kadir Has Üniversitesi Ortadoğu ve Afrika Araştırmaları ve Uygulama Merkezi’nin Türkiye’de bir ilke imza attığı ve Afrika filmlerinin toplu  olarak gösterildiği "Afrika Sinema Günleri" 4 Mart Cuma günü, saat 16.00’da, Cibali Kampüsünde gerçekleşti.

İletişim Fakültesi Öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Melis Behlil’in moderetörlüğünü yaptığı  “Afrika Sineması ve Sömürgecilik Mirası” konulu panelde bir konuşma yapan, Kadir Has Üniversitesi Ortadoğu ve Afrika Çalışmaları Merkezi Müdürü Doç. Dr.  Sedat Aybar, Afrika ülkelerinin sosyo- ekonomik durumlarını değerlendirirken, Afrika’nın deneyimini bir trajedi olarak gören Afro-kötümserliği eleştirdi. Aynı panelde konuşan sinema eleştirmeni Alin Taşçıyan “sözel kültürü zengin Afrika toplumlarının görsel medya’ya ve sinemaya yapacakları katkıya değindi.  Konuşmacılar daha sonra katılımcıların sorularını yanıtladı.

“Afrika Film Günleri” kapsamında, Afrika sinemasının önde gelen isimlerinin yönetmenliğini üstlendiği;  TSOTSI, YESTERDAY , ABOUNA: OUR FATHER, FAAT KINÉ ve A THOUSAND MONTHS izleyici ile buluştu.