Kadir Has Üniversitesi Princeton Üniversitesi İle Ortak Yaz Okulu Düzenliyor

Kadir Has Üniversitesi dünyanın önde gelen üniversitelerinden Princeton ile ortak yaz okulu düzenliyor.

Üniversitemiz bu yıl Princeton Üniversitesi Yakındoğu Çalışmaları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şükrü Hanioğlu’nun koordinasyonunda hazırlanan ve ekte programı ve diğer detayları sunulan Islam, Empire, and Modernity: Turkey from the Caliphs to the 21st Century konulu 6 haftalık bir programa ev sahipliği yapacaktır. 11 Haziran / 23 Temmuz 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 6 haftalık eğitimin;
1.Haftası 11-18 Haziran 2011 tarihleri arasında Budapeşte/ Macaristan’da,
2.3.4.5.6. Haftaları ise 18 Haziran -23 Temmuz 2011 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacaktır.
Grubun programında muhtemelen 4. Haftanın sonunda kısa bir Trabzon seyahati olacaktır.

Programın ilanın Princeton linki; http://www.princeton.edu/piirs/global-seminars/current-seminars/turkey-2011/

Princeton 43 aday öğrencisi arasından 15 öğrenci seçerek programa katılmaları  sağlayacaktır.
Üniversitemiz de bu programa 5 öğrenci ile katılabilecektir.

Princeton ve Kadir Has Üniversitesi akademik kadrosu tarafından verilecek derslerle öğrenciler Osmanlı’dan günümüze Türkiye tarihi ve Türk toplumunun kültürel ve tarihsel değişimi hakkında bilgi sahibi olacak.

İlk kısmı “Osmanlı Etkisi Altında Macaristan” başlığı ile 11-18 Haziran tarihlerinde Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenecek yaz okulu daha sonra İstanbul’da devam edecek. Programın İstanbul bölümünde  Kanuni Sultan Süleyman’dan, “Büyük Kurtarıcı” Mustafa Kemal’e kadar Osmanlı İmparatorluğu’ ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 16. Yüzyıldan günümüze tarihsel değişimi anlatılacak. Program kapsamında ayrıca, Divan edebiyatından Orhan Pamuk’a kadar Türk edebiyatı, Topkapı Sarayı’ndan modern Türk mimarisine kadar Türk kültür ve sanat hayatı örneklerle incelenecek.

Haftada dört gün gerçekleşecek teorik dersler, haftalık gönüllü aktiviteler ve hafta sonu İstanbul gezileri ile zenginleşecek.  Zaman zaman İstanbul’un kendisinin de bir açık hava dersliği haline geleceği program kapsamında, öğrenciler Türkiye tarihinin en yakın tanığı olan bu şehri gezme ve keşfetme fırsatı bularak Türk kültürünü yaşayarak öğrenecek.

Bu program tarih ağırlıklı olmakla birlikte daha çok genel kültür verme amacını gütmektedir. Program boyunca eğitim ve gündelik konuşma dili ingilizce olacaktır.  Tüm derslerin ve etkinliklerin İngilizce yapılacağı bu programa katılacak öğrencilerimizin İngilizcelerinin yeterliliği ve mümkünse Macaristan kısmı da dahil olmak üzere bütün programa katılmaları beklenmektedir.

Bu programa katılmak isteyecek Kadir Has Üniversitesi öğrencilerinden sadece Macaristan ve Trabzon Seyahat masraflarını ödemeleri beklenmektedir (bunun da sizlere maliyeti yaklaşık 1.200$ olacaktır).

Bu programa katılmak isteyen aday öğrencilerin aşağıda içeriği verilen başvuru formunu 11 Nisan 2011 tarihine kadar Üniversitemiz Genel Sekreterliğine ulaştırmaları gereklidir.