Kadir Has Üniveritesi’nden Lise Öğrencilerine Motivasyon Semineri

Kadir Has Üniversitesi yaklaşan sınavlar öncesinde lise öğrencilerini bilinçlendirmek amacıyla  “Motivasyon, Sınav Kaygısı ile Başetme Yöntemleri, Etkili ve Verimli Ders Çalışma” konularında seminer düzenledi. Eğitim Bilimleri Uzmanı Yrd.Doç. Dr. Oktay Aydın tarafından gerçekleştirilen seminere ortaöğretim kurumlarının 12 .sınıfında okuyan ve sınavlara girecek olan 400’e yakın lise öğrencisi katıldı.

Yrd.Doç.Dr. Oktay Aydın, özellikle ergenlik süreçleri göz önünde bulundurulduğunda öğrencilerin, duygu kontrolü, akıl duygu işbirliğinin pratik hayata ve ders çalışma sürecine uygulanabilmesi ve sıklıkla yaşanan sınav kaygısına yönelik baş etme yöntemleri hakkında bilgiler verdi. Öğrencilerin soruları ile zenginleşen seminerde, günlük hayata dair örnekleri kapsayan paylaşımlar da yer aldı.

İlki 23 Şubat 2011 tarihinde düzenlenen seminerlerin ikincisi, Mart ayı içerisinde lise öğrencileri ile buluşacak.