Kadir Has Üniversitesi Öğrencileri Genç Bakış’ta “Kıbrıs Sorunu”nu Tartıştı

Kıbrıs’ta son yaşanan gelişmeler, sunuculuğunu Abbas Güçlü’nün, bu haftaki ev sahipliğini ise Kadir Has Üniversitesi’nin yaptığı “Genç Bakış” programında, uzman isimlerce tartışıldı. Uluslararası İlişkiler Uzmanı Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . Mustafa Aydın, KKTC Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş ve Milliyet Gazetesi Yazan Metin Münir’in konuk olarak katıldığı programda, “Başbakan’ın sözleri Kıbrıs ' ta nasıl yankılandı?”, “Kıbrıs Türkiye için bir yük mü?”, “Türkiye'nin dış politikasında Kıbrıs'ın rolü ne?”, “Kıbrıs Türkiye'nin AB üyeliğine engel mi?”, “KKTC'nin ekonomisi Türkiye'den daha mı iyi?”, “Kıbrıs'ın Türkiye üzerindeki ekonomik yükü ne?”,  “Türkiye’siz bir Kıbrıs nasıl olur, Türkiye Kıbrıs'ı gözden çıkarır mı?”,  “Kıbrıslılar Türkiye'ye neden tepkili ve nasıl bir gelecek istiyorlar?” gibi soruların yanıtları tartışıldı. Programa Kadir Has Üniversitesi öğrencileri de soruları ve görüşleriyle katıldı.

Basında:

Milliyet