Uğur Mumcu Vakfı Kursları Kadir Has Üniversitesi’nde Başlıyor

18 Mart 2011 tarihinden itibaren Kadir Has Üniversitesi’nde başlayacak um:ag Akademi İstanbul Seminerleri yazma ve felsefe konularını kapsayacak.

Kadir Has Üniversitesi ve Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’nın işbirliği ile vakfın 15 yıldır Ankara’da düzenlediği ve büyük ilgi gören seminerleri İstanbul’da da hayata geçiyor.

um:ag Akademi İstanbul Seminerleri için ilk adım Kadir Has Üniversitesi Cibali yerleşkesinde, TBMM Başkan Vekili ve Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı Başkanı Şükran Güldal Mumcu ve Kadir Has Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa Aydın’ın katılımıyla gerçekleşen protokol imza töreni ile atıldı.

Törende konuşan TBMM Başkan Vekili ve Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı Başkanı Şükran Güldal Mumcu,  Uğur Mumcu Vakfı olarak öğrenmenin yaşı yoktur felsefesiyle Türkiye’de ilk kez hayata geçirdikleri yazma ve felsefe kurslarından bugüne kadar 3000 kişinin faydalandığını, programdan mezun olanların kitaplarının yayınlandığını, eserleriyle çeşitli ödüller kazandıklarını belirtti. Türkiye’de yazmak ve tartışmak isteyenler için yeterli ortam bulunmadığına dikkat çeken Mumcu, “Bu vesileyle Kadir Has Üniversitesi’nde böyle bir ortam oluşmuş olmasının ülkeye de fayda sağlayacağını düşünüyorum. Biz de seminerlerimizi İstanbul’a taşımamıza olanak verdiği için Kadir Has Üniversite ile hayata geçirdiğimiz bu işbirliğinden son derece mutluyuz” diye konuştu.

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın da üniversitenin adının Uğur Mumcu ile birlikte anılmasının kendilerini için gurur verici olduğunu belirterek “Bizim için gazeteci demek Uğur Mumcu demektir. Özellikle araştırmacı gazetecilik dediğimizde ilk akla gelen isimdir. Kadir Has Üniversitesi olarak böyle bir işbirliğini hayata geçirmiş olmak onur verici” dedi.

Üniversite olarak içinden çıktıkları toplumun ihtiyaçlarını gözeterek bu ihtiyaçların karşılanması ve toplumun geleceğinin yönlendirilmesi için çalıştıklarını belirten Aydın, “Bu amaçla hayata geçirdiğimiz Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde aşçılık okulundan çocuklar için eğitici oyun atölyelerine kadar toplumun çok çeşitli kesimlerine yönelik eğitimler sunuyoruz. Uğur Mumcu Vakfı ile hayata geçirdiğimiz işbirliği kapsamında bundan böyle yazmak ve tartışmak isteyen herkese verimli bir platform sunuyor ayrıca gazetecilik mesleğine ve medya sektörüne de katkı yapıyor olacağız” diye konuştu.

18 Mart 2011 tarihinden itibaren başlayacak um:ag Akademi İstanbul Seminerleri ilk etapta yazma ve felsefe konularını kapsayacak. 6-8 hafta sürecek programda Mehmet Eroğlu, Cemil Kavukçu gibi ünlü yazarların yanı sıra Prof. Ahmet İnam gibi değerli akademisyenler eğitmen olarak yer alacaklar.

Kadir Has Üniversitesi ve Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı işbirliği kapsamında ilerleyen dönemde ise Uğur Mumcu’nun araştırmacı gazetecilik çizgisini sürdürebilecek gazeteciler yetiştirmeyi amaçlayan araştırmacı gazetecilik eğitimi Kadir Has Üniversitesi’nde hayata geçirilecek.

um:ag Akademi İstanbul Seminerleri için başvurular Kadir Has Üniversitesi’ne yapılacak.  Konuyla ilgili detaylı bilgiye www.khas.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

Basında: