Bu Kez Okul Müdürleri Sıralarda Oturdu!

Kadir Has Üniversitesi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul ilçelerine bağlı ortaöğretim kurumlarında görev yapan lise müdürlerine yönelik bir dizi hizmet içi eğitim düzenlemeye devam ediyor. Okulda kriz yönetiminden, madde bağımlılığına kadar geniş bir perspektifte sunulacak eğitimlerden biri, 4 Şubat 2011 tarihinde, 09.00-17.00 saatleri arasında, Kadir Has Üniversitesi Kadir Has Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

Aralarında psikolog, eğitimci ve emniyet mensuplarının bulunduğu uzman bir kadro tarafından verilen seminerde bu kez 550 lise müdürü, öğrencilerinin oturdukları sıralarda eğitim aldılar. Açılış konuşmasını Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Hasan Bülent Kahraman’ın yaptığı etkinlikte, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mukadder Gürsoy da yapılacak çalışmayla ilgili bilgi verdi. Ardından Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim, Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Yüksel Sezgin, rehberlik uygulamalarının önemi, idareci ve rehber öğretmen iletişiminin önemi konularında katılımcıları bilgilendirdi.  8 saat süren eğitimde, “Kriz Yönetimi ve Okulda Şiddetin Önlenmesi”, “Madde Bağımlılığı”, “Çocuk Koruma Kanunu Uygulamaları”, “Mesleki Yönlendirme ve Doğru Meslek Seçimi”, “Risk Altında Öğrenciye Yaklaşım ve Kurum içi İletişim”, “Disiplin Sağlamada Rehber Öğretmenin Rolü ve Yaptırımlar” gibi başlıklara değinildi.

Kadir Has Üniversitesi, eğitim kurumlarında hizmet içi eğitimin kaliteyi artırmak noktasında çok büyük katkı sağladığı düşüncesinden hareketle, geçtiğimiz eğitim öğretim yılından bu yana lise yöneticilerine, Rehberlik Araştırma Merkezlerinde görev  yapan rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlara, yurt içi üniversite danışmanları ve rehber öğretmenlere, eğitim imkanları sunmaya devam edecek.