Lise Öğrencileri Kariyer Planlarına Kadir Has Üniversitesi’nde Yön Veriyor

Young Leaders Projects’in, Kadir Has Üniversitesi, Columbia University, University of Bath ve New York Film Academy’nin ortaklaşa düzenlediği Career Discovery Program, 26-27 Şubat 2011 ve 05-06 Mart 2011 tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi evsahipliğinde gerçekleştirilecek.

Lise ögrencilerine yönelik  hazırlanmıs interaktif bir hafta sonu programı olan Career Discovery Program, öğrencilere 6 ana kariyer planı hakkında bilgi vermeyi amaçlıyor. Tıp, Mühendislik, Hukuk, İsletme, Sanat ve Girişimcilik alanlarında liderlik çalışmaları ile takım kurma aktivitelerinin yer aldığı programda öğrenciler, Kariyer Danışmanı ile birebir görüşerek eğitim ve kariyer hedeflerini tartışacak. Programda ayrıca Uluslarası İş Mülakatı, Hukuk alan çalışması (case study), opera ve tiyatro oyunculuğu, farklı lider ve takım çalışmaları, proje yaratma ve sunma gibi interaktif kariyer aktiviteleri yapılacak.Öğrenciler ortak çalışılan üniversitelerden Columbia University, University of Bath, New York Film Academy ve Kadir Has Üniversitesi Yaz Programları’ndan birine katılma fırsatı da bulacaklar.

İngilizce olarak yürütülecek olan Career Discovery Programa, Üsküdar Amerikan Koleji, Robert Koleji, İstanbul International Community Schools, Hisar Okulları, MEF International, Saint Joseph Lisesi gibi liselerden öğrenciler katılacak.

Programda Doğuş Grubu Strateji Bölüm Başkanı ve Para Durumu (CNBC-e) programının sunucusu Özlem Denizmen,  Aralık 2010’da “Bak Kalbine”adlı albümlerini piyasaya çıkaran pop müzik grubu Harikalar Diyarı, We-decide’ın kurucu ortağı ve başarılı girişimci Kutlu Kazanci, Emaar Properties Hukuk Direktörü Av. Mübeyyet Özgen, Kadir Has Universitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü Başkanı Dr. Çetin Sarikartal misafir konuşmacı olarak katılarak: öğrencilerle önemli kariyer deneyimlerini ve kariyerleririne özel püf noktalarını paylaşacaklar.

Young Leaders Projects Hakkında

Young Leaders Projects’in (YLP) hedefi Türkiye’de vizyon ve sosyal sorumluluk sahibi genç liderler gelistirmek. Young Leaders Projects gençler için Liderlik, Kariyer Keşfi, Girişimcilik ve Sosyal Sorumluluk alanlarında yaratıcı programlar hazırlıyor. YLP, yaz programları ve hafta sonu atölyeleri gibi etkileşimli programlarla öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerini, kişisel, akademik ve kariyer yaşamlarında onlara başarı getirecek becerilerini geliştirmelerini sağlıyor.

Young Leaders Projects'in gelecek programları arasında lise öğrencileri için kariyer keşfetme programı olan Kariyer Keşfi Program'ı (Career Discovery Program) yer alıyor. En başarılı liderler, kendinlerini tanıyan ve işlerini tutkuyla seven kişilerdir.  Authentic Lider olamanın özelikleri ve temeli budur. Career Discovery Program, öğrencilere hem farklı kariyer alanları hakkında bilgi vermek hem de yeteneklerini keşfederek özgüvenle kendilerine uygun kariyer şeçmelerini sağlamayı amaçlıyor.

Daha fazla bilgiye www.youngleadersprojects.com adresinden ulaşabilirsiniz.