Kadir Has Üniversitesi Komşuluk Hakkı Projesi

Kadir Has Üniversitesi, “Komşuluk Hakkı Projesi”nin faaliyetlerinin yeni halkası olan Spor Okulu Eğitimleri ile üniversite yerleşkesinin bulunduğu Cibali-Fatih bölgesinde toplumsal alanda değer yaratmaya devam ediyor.

Komşuluk Hakkı Projesinin bir parçası olarak Cibali İlköğretim Okulunda yaşam alanlarının güzelleştirilmesi faaliyetleri, öğrencilere yönelik beceri geliştime programları, sanat eğitimleri, etüd çalışmaları ve spor kursları düzenlenmektedir.

Cibali İlköğretim Okulu öğrencilerinin sağlıklı, sosyal ilişkileri gelişmiş ve zihinsel olgunluğa ulaşmış bireyler olarak gelişimlerini desteklemek amacı ile Kadir Has Üniversitesi tarafından 31 Ocak – 13 Şubat 2011 tarihleri arasında 100’den fazla öğrenciye yönelik ücretsiz spor kursları düzenleniyor. İlk antremanlarına 31 Ocak 2011 tarihi itibarı ile çıkan ilköğretim öğrencileri, profesyonel eğitimciler eşliğinde yarı yıl tatilleri boyunca basketbol ve voleybol eğitimleri alacaklar.

Kadir Has Üniversitesi öğrencilerinin, akademik-idari çalışanlarının ve Cibali bölgesi halkının katılımı ile hayata geçirilen “Komşuluk Hakkı Projesi”, Cibali-Fatih bölgesindeki yerel halkın sorunlarının ve beklentilerinin yaratıcı ve yelikçi yöntemler ile çözüme ulaştırılmasını hedeflemektedir. Paydaş katılımına öncelikli olarak önem verilen Komşuluk Hakkı Projesi’nde yerel halkın da katılımı ile sosyal, ekonomik ve çevresel alanda değer yaratan ve sürdürülebilir faaliyetler yürütülmektedir.

Basında:

Habertürk: