Chefschool Öğrencileri Kolları Sıvadı!

Chefschool Öğrencileri Kolları Sıvadı!
Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile İstanbul Culinary Institute işbirliği ve Institute of Culinary Education New York katkıları ile hazırlanan chefschool sertifika programının öğrencileri, 17 Ocak 2011’de mutfağa girdiler. İlk haftalarında, beceri geliştirme, damak zevki, hız ve ekip çalışması konularında kapsamlı ve yoğun bir eğitim alan öğrenciler, hem eğlendi, hem de öğrendi. Altı ay boyunca tam zamanlı olarak sürecek olan chefschool eğitimleri, temel olarak klasik Fransız tekniklerinin baz alındığı uluslararası temel mutfak prensipleri işlendikten sonra, sektörün önde gelen başarılı cheflerinin de desteği ile Türk mutfağının incelikleri ve tadlarını öğretiyor.

Öğrenciler Enstitü İstanbul Restoran’da uygulamalı eğitim ile pratik yapma olanağını elde ediyorlar. Programda temel mutfak eğitiminin yanı sıra ‘Liderlik ve Ekip Çalışması’, ‘Şarap-Yemek Uyumu’, ‘Maliyet Kontrolü’ gibi konularda da tamamlayıcı eğitimler veriliyor. Her üç kurum da alanlarındaki uzmanlıkları ile donanımlı ve mutfaklarda tecrübeli eğitmenlerle en kısa sürede katılımcılara meslek edindirmeyi amaçlıyor. Üç modül şeklinde ve farklı tarih aralıklarında uygulanacak olan eğitimler 2 Mart 2012 tarihine kadar sürecek.