Kent ve Çocuk Çalışmaları Tezsiz Yüksek Lisans Tanıtım Toplantısı

02 Ocak 2019 - Çarşamba
Kent ve Çocuk Çalışmaları Tezsiz Yüksek Lisans Tanıtım Toplantısı

Kadir Has Üniversitesi, Tasarım Yüksek Lisansı altında Bahar 2019’da hayata geçecek İngilizce, Tezsiz Yüksek Lisans “Kent ve Çocuk Çalışmaları” adlı çalışma modülünün tanıtım toplantısına tüm ilgilileri davet ediyoruz. Şubat 2019’da başlayacak disiplinlerarası çalışma modülü için başvuru süreci 15 Ocak’a kadar devam ediyor. Kent ve Çocuk Çalışmaları grubu tarafından düzenlenen tanıtım toplantısı, aklınıza takılan sorulara yanıt bulabileceğiniz bir fırsat sunacak.

Çalışma modülü, çocuğun kent yaşamı içindeki yerine odaklanmakta; çocuğun ve bakım verenlerinin kentsel ortamla kurdukları ilişkiyi, konunun psikolojik, sosyal, tasarım ve kamu idaresi boyutlarıyla birlikte ele alınması gereken bir çerçevede değerlendirmektedir. Ciddi bir ihtiyaç olmasına karşın bu alanda, Türkiye’de verilen bir eğitim programı mevcut değildir. Dünyadaki eğitim programları da oldukça sınırlıdır. Bu açıdan Kent ve Çocuk Çalışmaları’nın aciliyetli bir konuda öncü bir niteliğe sahip olacağı düşünülmektedir. Yakın gelecekte Kent ve Çocuk Çalışmaları adlı Yüksek Lisans Programına dönüşmesi planlanan Tasarım Yüksek Lisansı, İngilizce Tezsiz Programı’na kayıt yaptıracak öğrencilerin, özel öğrenci statüsünde alacakları derslerin ardından yine İngilizce ve Tezsiz açılacak olan Kent ve Çocuk Çalışmaları Yüksek Lisansı Programı’na geçiş yapmaları öngörülmektedir.

Kadir Has ve Boğaziçi üniversiteleriyle işbirliği içinde İstanbul ilçe belediyelerinin kapasitelerini güçlendirme amacını taşıyan İstanbul’daki Kent95 ortaklığı (İstanbul95) bu programın ilişkide olduğu paydaşlar arasında yer almaktadır. Programın hedeflerinden biri de kentsel mekan üzerinde aktif olarak çalışan kamu personelinin eğitimine –yüksek lisansa kabul edilecek öğrencilerin bir kısmına vereceği bursla– destek olmaktır.

Çalışma modülüyle ilgili ayrıntılı bilgi için:

www.khas.edu.tr/3052/kent-ve-cocuk-calismalari-tezsiz

istanbul95.org