Kadir Has Üniversitesi Öğrencilerinden Komşularına Destek

Kadir Has Üniversitesi öğrencileri, sosyal sorumluluk kapsamında Cibali İlköğretim Okulu’nu ziyaret ederek, minik komşularının çeşitli ihtiyaçlarını karşıladılar.

KASEM Yöneylem Araştırma Kulübü ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ofisi’nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu Tavla Turnuvası’nın geliriyle gerçekleştirilen Cibali İlköğretim Oklu’ndaki sosyal sorumluluk grup projeleri, Rektör Prof. Dr. Mustafa Aydın’ın katılımı ile çalışmalara başladı. Güzel Sanatlar Fakültesi 1. sınıf öğrencileri ise okul duvarlarına uyguladıkları desen çalışmaları ile ilköğretim öğrencilerine destek verdi.

Proje süresince öğrenciler çeşitli gruplara ayrılarak, okul etrafındaki parmaklıkları boyadılar, okulun ihtiyacı olan 17 adet panoyu yenilediler ve öğrencilere çeşitli kırtasiye malzemelerinden oluşan hediyeler dağıttılar. Ayrıca Marshall Boya sponsorluğunda temin edilen rengarenk boyalarla okul duvarlarında birbirinden sevimli desen çalışmaları yaptılar. Daha sonra ihtiyaç dahilindeki 100 kırtasiye malzemesi, 70 Kadir Has Üniversitesi tişörtü ve 100 adet boya kalemi ayrı ayrı öğrencilere hediye edildi.

Öğrenciler, faaliyetler sırasında hem sosyal sorumluluklarını yerine getirmenin sevincini hem de eğlenceyi birarada yaşadılar.