Tiyatro Bölümü Öğrencilerimiz 'Kız Kardeşler' Filmi ile Berlin Film Festivali’nde Yarışacak!

14 Aralık 2018 - Cuma

Başrollerinde Tiyatro Bölümü mezunlarımızdan Kayhan Açıkgöz ve 4. sınıf öğrencilerimizden Ece Yüksel'in yer aldığı, Emin Alper'in yönettiği "Kız Kardeşler" filmi, sekiz yıl aradan sonra Berlin Film Festivali’nin Ana Yarışma bölümü için Türkiye’den seçilen ilk film oldu. Ayrıca festival tarihinde, Türkiye’den Ana Yarışma Bölümüne katılma başarısı gösteren onuncu film olacak. Filmin kurgusunu da KHAS RTS Bölümü hocalarından Çiçek Kahraman yaptığı film, 7-17 Şubat tarihlerinde düzenlenecek festivalde, usta oyuncu Juliette Binoche'un başkanlığındaki Altın Ayı jürisinin karşısına çıkacak.