Pr Talks Etkinlikleri Tüm Hızıyla Devam Ediyor

01 Kasım 2018 - Perşembe
Pr Talks Etkinlikleri Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nün geleneksel hale getirdiği PR Talks’un bu haftaki konuğu, Direm Fikir Atölyesi Kurucusu Didem Tınarlıoğlu oldu.

Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nün geleneksel hale gelen PR Talks Etkinliğinin bu haftaki konusu ‘CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri’ idi. 30 Kasım Salı günü, okulumuzun PR Atölyesinde Halkla İlişkiler öğrencileri ile bir araya gelen Tınarlıoğlu, öğrencilerin gerek staj başvurularında gerekse yeni mezunların iş başvurularında önemli rol oynayan ‘Bir CV nasıl hazırlanmalı?’ sorusuna yanıt verdi. İmla kurallarından CV’ye eklenen bir fotoğrafa, sahip olunan hobilerden referans olarak gösterilen kişilere kadar her detayın iyi planlanması gerektiğini vurguladı. Staj veya işe girmek için kapıyı aralayan iyi bir CV, tek kriter olmamak ile birlikte bizi rakiplerden nasıl farklı kılabilir, bu sorunun cevabı öğrenciler ile birlikte yanıtlandı.

Peki işe veya staja alımlarda iyi tasarlanmış bir CV sonrası gerekli olan diğer adım nedir? Bu sorunun cevabında ise karşımıza iyi bir mülakat süreci gelmektedir. İşverenin sizi gördüğü ilk 3 saniyede, hakkınızda 11 sıfat belirtebileceğini biliyor muydunuz? Saniyelerin bu kadar önemli olduğu bir görüşmede adaylar nelere dikkat etmelidir? Öncelikle gideceği firmayı iyi tanıyan, kendinden emin, duygu ve ifadelerinde samimi, vücut dilini iyi kullanabilen, adayın mevcut hobilerini ve eğilimlerini kurumun hedeflerinde bir fayda sağlayacağına dair işverenini ikna edebilen bir profil oluşturmak bu süreçte kilit tutumlar olduğuna değinildi. Öğrencilere tecrübelerini aktaran Tınarlıoğlu, her biri birer çalışan adayı olan öğrencilere sektör bazlı bilgileri sunarak interaktif bir seminer gerçekleştirdi.