DGS Ek Yerleştirme Sınav Tarihi Bilgilendirme

31 Ekim 2018 - Çarşamba

Kadir Has Üniversitesi, İngilizce eğitim veren bir yükseköğretim kurumudur ve öğrencilerimizin fakültede eğitimlerine başlamadan önce İngilizce yeterliklerine sahip olması beklenmektedir. Bu bağlamda, Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Hazırlık Programı tarafından, düzenlenecek iki önemli sınav bulunmaktadır:
* KHAS-STS İngilizce Seviye Tespit Sınavı
* KHAS-İYS İngilizce Yeterlik Sınavı

KHAS-STS İngilizce Seviye Tespit Sınavı 06 Kasım 2018 Salı günü saat 10.00’da İngilizce Hazırlık Programı binasında gerçekleştirilecektir. Sınav öğrencilerimizin İngilizce seviyesini belirlemeyi amaçlamaktadır ve çoktan seçmeli sorulardan oluşmaktadır. Ayrıca, sınavın son kısmında, verilen konu ile ilgili bir yazı yazılması istenmektedir. Bu sınav yaklaşık 2 saat sürmektedir.

KHAS-İYS İngilizce Yeterlik Sınavı 07 Kasım 2018 Çarşamba günü İngilizce Hazırlık Programı binasında gerçekleştirilecektir. Bu sınava, KHAS-STS sonucuna göre KHAS-İYS’ye girebilecek seviyede olan öğrenciler girebilir. Sınav, yazılı (Listening - Reading – Writing) ve konuşma kısmı (Speaking) olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Buna göre sınav, sabah ve öğlen olmak üzere iki farklı oturumdan oluşmaktadır. İlk bölüm olan yazılı kısım saat 09.30’da başlayacaktır. Sınav tüm gün sürmektedir. Sınava ait detaylı bilgiye ve sınav örneklerine İngilizce Hazırlık Programı websitesinden ulaşabilirsiniz: prep.khas.edu.tr

KHAS-İYS sonucunda başarılı olan öğrenciler, fakültelerinde öğrenim görmeye başlayacaklardır. Başarılı olamayan öğrenciler ise, KHAS-STS ile belirlenen seviyelerine göre sınıflara yerleştirilerek İngilizce Hazırlık Programı’nda öğrenimlerine devam edeceklerdir.

Öğrenciler sınav sonuçlarını websitemizden takip edebilirler. Öğrenciler sınavlara gelirken resimli bir kimlik belgesi ve KHAS öğrenci kimliklerini yanlarında bulundurmalıdır. Sınavlara katılacak tüm öğrencilerin belirtilen sınav saatinden en az yarım saat önce Cibal’deki Kadir Has Merkez Kampüs’te hazır olmaları önemle rica olunur.

Sınavlarla ilgili bilgi almak için aşağıdaki sayfaları ziyaret edebilirsiniz:
Khas STS Kuralları: bit.ly/KhasPrep-sts
Khas İYS Kuralları: bit.ly/KhasPrep-iys-kurallar
Khas İYS İçeriği: bit.ly/KhasPrep-iys
Sınavlarla ilgili detaylı duyurular aşağıdaki adreslerde yayınlanacaktır:
prep.khas.edu.tr facebook.com/prep.khas twitter.com/KhasPrep