KHAS, Bilişimsel Sosyal Bilimler Yaz Enstitüsü 2019’a Seçilen 10 Üniversiteden Biri Oldu

22 Ekim 2018 - Pazartesi

Kadir Has Üniversitesi, Oxford, Cambridge, Princeton, ETH Zurich ve Harvard-MIT üniversiteleri ile beraber Summer Institute in Computational Social Science (SICSS2019)'un (Bilişimsel Sosyal Bilimler Yaz Enstitüsü) yapılacağı 10 okuldan biri oldu. 63 üniversite başvurusu içerisinden seçilen bu 10 üniversitede eş zamanlı olarak, Haziran 2019 sonunda iki haftalık bir programlama-kodlama temelli sosyal bilimler metotları yaz okulu düzenlenecek. 2015 senesinde ilk defa Princeton Üniversitesi'nde düzenlenen bu yaz okulu, iki haftalık ön hazırlık programı ve sonrasında yine iki haftalık uygulamalı çalıştaylarla Python, R ve Ruby gibi programlama altyapıları kullanılarak sosyoloji, siyaset bilimi ve etnografi gibi sosyal bilimler konularının çalışıldığı, alanın dünya çapında en prestijli hızlandırılmış akademik metot programıdır. Bu sene 'amiral gemisi' Princeton Üniversitesi'nde Prof. Matthew Salganik tarafından düzenlenecek olan SICSS2019, zaman zaman canlı bağlantılar ve ortak derslerle dünya çapında 9 ek 'uydu' okulda eş zamanlı yürütülecek, Kadir Has Üniversitesi de bu 9 uydu okuldan biri olacak. Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğr. Üy. ve Oxford Üniversitesi Siyaseti Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü misafir araştırmacısı Akın Ünver tarafından düzenlenecek ve yürütülecek bu yaz okulunda Helsinki Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Dr. Matti Nelimarkka ve Oxford Üniversitesi Internet Enstitüsü'nden Dr. Taha Yasseri de yardımcı eğitmen olarak katılacatır.

SICSS2019 için başvurular Kasım başında açılacak, Kadir Has web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurulacaktır.