İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğrencileri Cibali Ortaokulu’ndaki Anaokuluna Oyun Bahçesi Tasarladı

08 Haziran 2018 - Cuma

2018 Bahar döneminde Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde açılan Deneysel Mimarlık dersi kapsamında İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü final ödevleri için Cibali Ortaokulu’nun bahçesine oyun ve etkinlik alanları tasarladı. Anaokulu öğrencileri için ipler ile tasarlanan oyun alanı ve etkinlik amfisi tasarlayan öğrenciler, okul müdürü Halit Akçay, okul idaresi ve ana okul öğretmenlerine tasarımlarını sunarak yorumlarını aldılar. Ahşap ağırlıklı olan tasarımlar için Asmaz Yapı, ahşap sponsorumuz oldu. Asmaz Yapı, öğrencilerin  tasarımlarının üretim sürecinde fabrikalarında ağırlayarak onları üretim sürecine dahil ettiler. Kerestelerin kesilmesi, montajlanması ve verniklenmesi süreçlerine dahil olan öğrencilerimiz mahalleye yaptıkları bu sosyal sorumluluk projesinin hem tasarım hem üretim süreçlerinde aktif olarak çalıştılar. Oyun alanına bakan atıl sağır duvar ise Polisan sponsorluğunda grafik bir çalışma renklendirilecek ve ana okulu bahçesinde keyifli bir ortam yaratılmaya çalışılacaktır.

Öğrenciler:

Gizem Güntaş