Seçimlerde Basın ve Sosyal Medyanın Rolü: Haber Güvenilirliği ve Demokrasi

01 Haziran 2018 - Cuma
Seçimlerde Basın ve Sosyal Medyanın Rolü: Haber Güvenilirliği ve Demokrasi

İletişim Fakültesi 6 Haziran 2018, Çarşamba günü 14:00-16:00 arasında “Seçimlerde Basın ve Sosyal Medyanın Rolü: Haber Güvenilirliği ve Demokrasi” başlıklı bir panel düzenledi.

Sosyal medyanın her zamankinden daha fazla gündemde ve etkin olduğu bir dönemde ve seçimler yaklaşırken bu konu katılımcılarıyla en ileri şekilde ele alındı.

Panelde küresel olarak sıklıkla gündeme gelen yalan haber, doğrulama, seçim güvenliği ve demokrasilerde medyanın rolü konuları deneyimli uzmanlar tarafından yaklaşan 24 Haziran seçimleri ekseninde tartışıldı.

Panele konuşmacı olarak Teyit.org’un kurucusu Mehmet Atakan Foça, Doğruluk Payı genel koordinatörü Batuhan Ersun, Hürriyet dijital medya içerik koordinatörü Emre Kızılkaya, Journo.com.tr’den gazeteci Zeynep Yüncüler ve Facebook’tan Çağatay Pekyörür (online bağlantıyla) katıldı.

Panel Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü, Cibali Salonu’nda gerçekleşti.