Eğitim Mekanlarında Yenilikçi Bir Bilgisayar Laboratuvarı Olarak Mylab@Khas Açıldı

07 Mayıs 2018 - Pazartesi

Kadir Has Üniversitesi yenilikçi yaklaşım ile oluşturduğu MyLab@KHAS bilgisayar laboratuvarını hayata geçirdi. Öğrencilerin farklı öğrenme deneyimlerine imkan tanıyan bir mekan yaklaşımıyla hayata geçirilen MyLab’de 60 adet all-in-one, 20 adet Macbook Pro olmak üzere toplam 80 bilgisayardan oluşan lab alanı ile beraber öğrenciler için sosyal bir alan da bulunuyor.

Teknoloji Danışmanlığını Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Taner Arsan’ın, iç mekan tasarımı ise Sanat ve Tasarım Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Orçun Kepez’in yaptığı MyLab@KHas’ta, öğrenciler de projeye katkıda bulundular.

Laboratuvarın bilgisayar ağı yapısal kablolama ve switch konfigürasyonu çalışmalarında CE-352 Network Engineering-I dersine kayıtlı olan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri görev aldı. Mekanda yer alan graffitiyi ise disiplinlerarası olarak verilen Basic Design II dersini alan Sanat ve Tasarım Fakültesi öğrencilerinden bir grup Kien Art yürütücülüğünde tasarlayıp, uyguladı. Graffiti workshop Sanat ve Tasarım Fakültesi sektörel ortaklarından, Emin Bitlis ve Polisan A.Ş. sponsorluğu ile gerçekleştirildi. Mekanın logosunu da Sanat ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Mezunu (2009) Koray Silen tasarlayıp, uyguladı.

Öğrenci memnuniyetinde A+ üniversiteler arasında yer alan Kadir Has Üniversitesi, Rektör Prof.Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz’in vizyonu ile öğrencilerin sosyal hayatları içerisinde fikir ve proje geliştirebilmelerine olanak sağlayan öğrenci odaklı mekanları yine öğrencileri ve uzman akademik kadrosu ile geliştirmeye devam edecek.

Graffiti Workshop Katılımcıları: Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğrencileri Mina Abamar, Gizem Aydıner, Ayben Barak, Sena Bozkurt, Doğukan Bayrak, Barış Bekci, Selen Coşkun, Büşra Demirayar, Işıl Cansu Ergincan, Damla Karahasan, Berna Köksal, Zuhal Sena Ongun, Zeynep Tokuş, Melanie Topparmak

Graffiti Workshop Yürütücüsü: Kien Art

Graffiti Workshop Sponsoru: Emin Bitlis ve Polisan A.Ş.

Bilgisayar Ağı Altyapı Çalışmaları Katılımcıları: Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğrencileri Ari Mığdıs, Mhd Moyasar Alayoubi, Tarık Yusuf Can, Can Kanat, Melih Filiz, Tahsin Safa Elmalı, Baha Yeman.

KHAS MyLab 1

KHAS MyLab 2