XIX. Türkiye Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler Konferansı

26 Nisan 2018 - Perşembe
XIX. Türkiye Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler Konferansı

Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon Sinema Bölümü tarafından düzenlenen XIX. Türkiye Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler Konferansı 2-5 Mayıs 2018 tarihlerinde “Sinema ve Yeşilçam” konsepti ile Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde gerçekleştirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle 2 Mayıs günü yapılacak film gösterimleri ile başlayacak konferansta 3 gün boyunca Yeşilçam filmlerinin felsefesi, teknolojileri, klişeleri, masalsı anlatımları konuşulacak; kentsel dönüşüm, İstanbul, isyankar gençlik ve çocuk tahayyülleri gibi filmlerde sıkça ele alınmış kavramlar tartışılacak.

Sinema sektörünün yakından tanıdığı birçok senarist, yönetmen, yapımcı, oyuncu ve eleştirmenin konuşmacı olarak yer alacağı konferansın ana konuşmacıları ise melodram türünü masaya yatıran yetkin çalışmalarıyla bilinen film kuramcısı Emeritus Profesör  Christine Gledhill, ulusal sinema ve dünya sinemaları üzerine incelikli araştırmalar sunmuş Columbia Üniversitesi Film Çalışmaları Profesörü Richard Peña ve Bahçeşehir Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü bünyesinde, özellikle Türkiye Sineması’nı odağına alarak yaptığı ulusal ve uluslararası yayınlarıyla akademiye önemli katkılar sunmuş Prof. Dr. Savaş Arslan.

Film Gösterimleri

2 Mayıs 2018, Çarşamba

10.00 – 11.30  Ayşecik Sokak Kızı (Ülkü Erakalın, 1966)

12.00 – 13.45  Küçük Hanımefendi (Nejat Saydam, 1961)