Şehremini Anadolu Lisesi Öğrencileri, Prof. Dr. Hasan Dağ ile Gerçekleştirdikleri Proje ile 2018 TÜBİTAK İnsansız Hava Aracı Yarışması’na Kabul Edildi

12 Nisan 2018 - Perşembe

Şehremini Anadolu Lisesi öğrencilerinin bir araya gelerek oluşturduğu teknoloji topluluğu Şehremini Octa-Tech, Siber Güvenlik ve Kritik Altyapı Koruma Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü  Prof. Dr. Hasan Dağ ve öğretim görevlisi Işıl Yenidoğan’ın desteği ile 2018 TÜBİTAK İnsansız Hava Aracı Yarışması’nda görev almaya hak kazandı.

2018 TÜBİTAK İnsansız Hava Aracı Yarışması’nda görev alacak takım üyeleri şu isimlerden oluşuyor.

Mevcut Kulüp Başkanı, Takım Kaptanı, İHA Pilotu

İsim ve Soyisim: Ömer Faruk Kılıç

Teknik Bilgi ve Becerileri: Java Kodlama, Android Uygulamaları, Sibergüvenlik ve Grafik Tasarım

Mevcut Kulüp Başkan Yardımcısı, Takım Üyesi

İsim ve Soyisim: Seyra Sude Külcü

Teknik Bilgi ve Becerileri: Robotik Kodlama, Rasberry Pi ve İot Uygulamaları

Takım Üyesi

İsim ve Soyisim: Ömer Faruk Çörekci

Teknik Bilgi ve Becerileri: PHP, HTML ve Web Tasarım

Takım Üyesi

İsim ve Soyisim: Ahmet Sefa Karakış

Teknik Bilgi ve Becerileri: Java Kodlama

~ Kırlangıç ~

Tübitak İnsansız Hava Aracı Yarışması’na Kırlangıç isimli projeleri ile başvuruda bulunan Şehremini Octa-Tech, isminden de anlaşılacağı üzere tasarlamayı düşündükleri İHA’nın gökte çevik, tasarımda zarif ve otonom uçuşuyla da zeki olmasını hedefliyor. Ekip üyeleri, böyle bir aracı göklere kazandırmanın öncelikli amaçları olduğunu söylüyor.

Ekip üyeleri geçirdikleri süreci şöyle anlatıyor;

Yarışmaya katılım ve kabul sürecimizden bahsetmemiz gerekirse; yarışmaya katılmaya okulumuzda asılan afişler ve geçmiş senelerde benzer uçak/İHA yarışmalarına katılan büyüklerimiz ve hocalarımızın teşvik ile karar verdik. Prof. Dr. Hasan Dağ ve Işıl Yenidoğan’ın bize göstermiş oldukları ilgi ve yardımlar sayesinde yarışmanın katılım şartlarını tamamlamış olduk. Sonuçların açıklanması ile birlikte eğitim programına ve yarışmaya katılım hakkını elde etmiş olduk.

Projemizden bahsetmemiz gerekirse; genel hatları Kanat-Gövde ve Delta Kanat Tasarımlarının harmanlanmış ve geliştirilmiş bir hali olan tasarımımız, hem bir operatör tarafından kullanılabilen hem de otonom olarak uçuş komutlarını ve manevralarını gerçekleştirebilen bir İnsansız Hava Aracı olmasıdır. Bu özellikleri sağlamayı planlayan projemizin bir diğer amacı da yarışmada tamamlanması istenen görevleri de var olan tasarımla birlikte yerine getirmek olacaktır.