Uluslararası İlişkiler Bölümü Doktor Öğretim Üyesi H. Akın Ünver, 'Security and Defense Modelling' Proje Ödülünü Kazandı

03 Nisan 2018 - Salı

Uluslararası İlişkiler Bölümü doktor öğretim üyesi H. Akın Ünver, University College London fizik bölümünden Dr. Mirco Musolesi ile başlattığı 'Computational Modelling of Civil Wars' başlıklı projenin ​Avrupa'nın  en büyük veri bilimi laboratuvarı olan, ​Londra ​Alan Turing Institute tarafından 'Security and Defense Modelling' proje ödülünü kazandı.

Avrupa genelinde 180'den fazla başvuru içerisinde sadece iki projeye verilen bu ödül, büyük veri üretimi ve işlemesi yoluyla Suriye, Irak ve Ukrayna'daki iç savaşların başlangıç, uzama, mütekabiliyet ve donma mekaniklerini matematiksel olarak modelleyerek iç savaşların mikro dinamikleriyle ilgili yeni bir dizi yeni bulgu üretmeyi amaçlamaktadır.

Asgari 2 sene sürecek bu proje altında mühendis, programcı, istatistikçi ve matematikçilerin de bulunduğu doktora öğrencilerinden oluşan bir araştırma ekibi çalışacaktır.

Projenin resmi sayfasına şu linkten ulaşılabilir:  https://www.turing.ac.uk/research_projects/computational-modelling-civil-wars/