TV Dizilerinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi Kamuoyu İle Paylaşıldı

05 Mart 2018 - Pazartesi
TV Dizilerinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi Kamuoyu İle Paylaşıldı

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), TV dizilerinde kadının toplumsal cinsiyet eşitliğine uygun şekilde konumlanmasını desteklemek amacıyla başlattığı "TV Dizilerinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" projesini 5 Mart'ta İstanbul'da düzenlenen bir toplantı ile kamuoyuna tanıttı. Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim  Öğretim üyeleri İrem İnceoğlu ve Elif Akçalı tarafından hazırlanan "TV Dizilerinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği-Mevcut Durum Araştırması” raporu da toplantıda sunuldu. Konu ayrıca sektörün paydaşları olarak reklam verenler, yapımcılar, senaristler, yönetmenler ve oyuncuların katılımıyla düzenlenen bir panelde de ele alındı. İnceoğlu ve Akçalı tarafından hazırlanan araştırma raporuna http://tusiad.org/tr/yayinlar/raporlar/item/9943-televizyon-dizilerinde-toplumsal-cinsiyet-esitligi-arastirmasi erişilebilir.