Kısa Film Oskarını Kadir Has Üniversitesi’nden Serhat Karaaslan Kazandı

TÜRSAK Vakfı ve Metro Group işbirliği ile bu yıl sekizincisi düzenlenen Metro Group Kısa Film Yarışması’nda birinciliği “Bisiklet” filmiyle Kadir Has Üniversitesi öğrencisi İ. Serhat Karaaslan kazandı.

Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama Yüksek Lisans öğrencisi olan Serhat Karaaslan, Bisiklet adlı filmini Ezel Akay'ın yönetmenlik dersi kapsamında üretti. Film ayrıca İtalya’da düzenlenen 22. Trieste Film Festivali’nin uluslararası yarışma bölümüne seçildi. Henüz sonuçlanmamış pekçok festivalde finalist de olan film daha önce, 47.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Digital Film Academy Özel Ödülü, Türkiye Psikiyatri Derneği Kısa Film Yarışması Birincilik Ödülü, Yılmaz Güney Film Festivali En İyi Film Ödülü ve 7.Yıldız Kısa Film Festivali İkincilik Ödülü’nü kazandı.

Konu sınırlaması olmayan ve sinema öğrencilerinin katılımına açık olan yarışmada Ankara Üniversitesi’nden Eren Ataç “Veda” ile ikinci, Marmara Üniversitesi’nden Kemal Tezcan ise “Kukla”yla üçüncü oldu. Birinci Karaaslan Londra New York Film Akademisi’nde burslu sinema eğitimi kazanırken, ikinciye 2 bin Euro, üçüncüye de 1000 Euro para ödülü verildi

Türkiye’den dünyaya farklı renkler sunma potansiyeli taşıyan yönetmen adayı sinema öğrencilerinin, uluslararası platformlarda eğitimine ve Türk Sineması’nın gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan yarışmaya toplam 131 proje başvurdu. Yarışmanın jurisinde Tevfik Başer, Nebahat Çehre, Atilla Dorsay, Ceyda Düvenci, Cansel Elçin, Ömür Gedik, Yekta Kopan, Yusuf Kurçenli, Selçuk Yöntem ve TÜRSAK Vakfı Başkanı Engin Yiğitgi yer aldı.