Dijitalleşme ve Sosyal Medyada Yeni Trendler

22 Şubat 2018 - Perşembe
Dijitalleşme ve Sosyal Medyada Yeni Trendler

Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü, BBC Academy ve BBC Dünya Servisi dijitalleşen medyadaki yeni trendleri, sosyal medyanın içerik ve haber üretim ve dağıtım süreçlerindeki etkin kullanımı konularını tartışmak üzere 1 Mart 2018 Perşembe Kadir Has Üniversitesi’nde bir araya geldi.

Sosyal medya uzmanları, gazeteciler, sosyal medya editörleri, bloggerlar, iletişim veya gazetecilik  öğrencileri gibi medyada dijitalleşmeyle ilgilenen herkese açık olan oturumlara BBC Türkçe Servisi Sosyal Medya Editörü Enis Şenerdem, BBC World Service Minute programı yapımcısı Christopher Gibson ve BBC Academy Editörü Najiba Kasraee katıldı. Oturumların moderatörlüğünü Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü’nden Doç. Dr. Eylem Yanardağoğlu yaptı. Katılımcıların dijitalleşmedeki yeni trendlerle ilgili deneyim paylaşması amacıyla düzenlenen etkinlikte öğleden sonra öğrencilere yönelik atölyeler de yer aldı.

Enis Şenerdem

BBC Türkçe Servisi sosyal medya editörü. Sosyal medya platformlarında içerik dağıtımı, haber toplama ve yayınlamanın yanı sıra servisin sosyal medya stratejisini hazırlamaktan sorumlu.

CNBC-e’de editör, Referans Daily Newpaper’da muhabir olarak çalıştı.

Christopher Gibson

BBC'ye genç ve küresel izleyici çekmek için kurulan BBC Minute programının yapımcısı. BBC Politics programı için Brexit, New York bürosu yapımcısı olarak ABD seçim kampanyası gibi önemli siyasi ve uluslararası olayları takip etti.

Najiba Kasraee

BBC Academy International web sitelerinin kurucusu ve editörü. BBC’nin Farsça, Rusça ve İngilizce servislerinde radyo, online ve TV sunuculuğu ve yapımcılığı yaptı.

• 09.30-10.00 AÇILIŞ

Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, İletişim Fakültesi Dekanı

Türkiye’de dijital dönüşüm ve haber odaları

Doç. Dr. Eylem Yanardağoğlu, Yeni Medya Bölümü

BBC Academy ve dil siteleri

Najiba Kasraee, BBC Academy Editörü

• 10:00 – 11:15 1. OTURUM *Bu oturum sadece İngilizce’dir.

24 saat medya ve hikaye anlatıcılığının zorlukları: Orijinal olmak ve genç izleyiciyle online iletişim kurabilmek

Christopher Gibson Yardımcı Editör, BBC Minute, BBC World Servisi

• 11:15 – 11:30 Kahve Arası

• 11:30 – 12:45 2. OTURUM

Haber odalarının dijital dönüşümü: BBC Türkçe deneyimi

Enis Şenerdem, Editör, BBC Türkçe Servisi

• 12:45 – 14:00 Öğle Yemeği

• 14:00 – 15:00 3. Oturum *Bu oturum sadece İngilizce’dir.

Sosyal medyada dilin etkin kullanımı

Najiba Kasraee, BBC Academy Editörü

• 15:00 – 17:00 ÖĞRENCİ ATÖLYELERİ

Tüm oturumlar Cibali Salonu’ndadır.