Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Çalışmaları Merkezi (CIES), Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği ve Asia Minor işbirliği ile “Türkiye-Avrupa Birliği İlişkilerinde Sivil Toplum: Sivil Toplum Kuruluşları’nın Rolü” başlıklı bir panel düzenleyecektir. Panelin amacı; Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerde sivil toplum aktörleri olarak STK’ların nasıl bir rol oynadıkları ve oynayabilecekleri sorusuna yanıt bulmaktır. Etkinlik 21 Şubat Çarşamba günü 13:30-15:30 saatleri arasında Kadir Has Üniversitesi Galata Salonu’nda gerçekleşecek.

Panele katılacak konuşmacılar:

• Bülent Özcan, Proje Uygulama Başkanı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Ankara
  • Tezcan Eralp Abay, Genel Koordinatör, Sivil Toplum Geliştirme Merkezi, Ankara
  • Erdem Vardar, Başkan, Yuva Derneği (YUVA), İstanbul
  • Gül Günver Turan, Genel Başkan, Türkiye-Avrupa Birliği Derneği (TURABDER); Avrupa Hareketi Türkiye, İstanbul
  • Serdar Dinler, Başkan, Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği, İstanbul (moderatör)

Etkinlik dışarıdan katılıma açıktır ve dili Türkçe olacaktır.

Civil Society in EU-Turkey Relations: The Role of NGOs

The Center for International and European Studies (CIES), in partnership with the Corporate Social Responsibility Association of Turkey (CSR Turkey), and Asia Minor, will hold a panel discussion on “Civil Society in EU-Turkey Relations: The Role of NGOs”. The objective is to explore how NGOs have and can play a role in maintaining the relevance of relations between Turkey and the European Union in their capacity as civil society actors. The event will take place on Wednesday, 21 February between 13:30 and 15:30 at Kadir Has University’s Galata Hall.

The panelists include:

• Bülent Özcan, Director of Project Implementation, EU Ministry of Turkey, Ankara
  • Tezcan Eralp Abay, Director, Civil Society Development Center, Ankara
  • Erdem Vardar, Chairman, YUVA Association, Istanbul
  • Gül Günver Turan, President, Turkey-EU Association (TURABDER); European Movement-Turkey, İstanbul
  • Serdar Dinler, President, CSR Turkey, Istanbul (moderator)

The Event is open to the general public. Its proceedings will be held in Turkish.