14’üncü Kadir Has Ödülleri Sahiplerini Arıyor

Bu yıl 14’üncüsü verilecek olan Kadir Has Ödülleri için başvuru süreci başladı. 1 Mart 2018 Perşembe gününe kadar sürecek olan başvuru ve aday gösterme süreci sonunda ödüller, “Osmanlı’yı Anlamak / Araştırmak: Sosyal ve Ekonomik Tarih Çalışmaları” alanında “Üstün Başarı Ödülü” ve “Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü” kategorilerinde verilecek.

Türkiye’nin eğitim gönüllüsü merhum Kadir Has adına ihdas edilen ve bu yıl 14’üncüsü verilecek olan Kadir Has Ödülleri için başvurular başladı. Ödüller bu yıl “Osmanlıyı Anlamak ve Araştırmak: Sosyal ve Ekonomik Tarih Çalışmaları” alanında, halen aktif olarak devam eden çalışmalara verilecek.

Aday gösterme ve başvuru süreci 1 Mart Perşembe gününe kadar devam edecek olan 14’üncü Kadir Has Ödülleri’nde bu yıl Üstün Başarı Ödülü’ne beratın yanında 50 bin TL’lik para ödülü, Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü’ne ise yine beratın yanında 25 bin TL’lik para ödülü takdim edilecek.

Değerlendirme Kurulu’nda kimler var?

14’üncü Kadir Has Ödülleri Değerlendirme Kurulu’nda bu yıl,
Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman
Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi ve Princeton University Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Hanioğlu
Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Erdem
Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Heath W. Lowry,
Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Toprak
Bilgi Üniversitesi E. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete Tunçay yer alıyor.

ÖDÜL ŞARTNAMESİ

14. Kadir Has Ödülleri

Kadir Has Ödülleri her yıl ilgili yönerge çerçevesinde, başarılı çalışmaları sebebiyle bir veya birden fazla kişi ya da kuruma “Başarı Ödülü” olarak verilir. Kadir Has Ödülleri’ne adaylar kendileri başvurabilecekleri gibi başkaları tarafından aday gösterilebilirler.  Değerlendirme Kurulu aday önerebilir.

2018 YILI   14. KADİR HAS ÖDÜLLERİ ŞARTNAMESİ

Kadir Has Üniversitesi tarafından, kurucusu Kadir Has adına “Kadir Has Ödülü” ihdas edilmiştir.
Kadir Has Ödülleri “Ödül Beratı” ve  “parasal ödülden” oluşmaktadır.

2018 yılı 14. Kadir Has Ödülü   “Osmanlı’yı anlamak/araştırmak: Sosyal ve ekonomik tarih çalışmaları” alanında “Üstün Başarı Ödülü” veGelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülüolarak verilecektir.

• Ödüller Osmanlı’yı anlamak/araştırmak: Sosyal ve ekonomik tarih çalışmaları alanında alanında çalışmalara halen aktif olarak devam eden, kişi/kişilere ve kurum/ kuruluşlara verilecektir.
  • Ödül için kişiler veya kurumlar kendileri aday olarak başvurabilir, başkaları tarafından aday gösterilebilir.
  • Değerlendirme Kurulu üyeleri  aday önerebilir. Değerlendirme Kurulu üyeleri her iki ödül için bir ya da birden fazla aday önerilerini son başvuru tarihinden önce kapalı zarf içerisinde Değerlendirme Kuruluna iletilmek üzere “Haberleşme Adresine” gönderirler. Başvuru tarihinden sonra, jüri toplantısı dahil, herhangi bir kişi veya kurum aday olarak gösterilemez.

Aday gösterilen veya başvuruda bulunan kişiler/ kurumlar için başarı kriterleri:

• “Üstün Başarı Ödülü”: Alanında önemli başarılara imza atmış olmak; ulusal ve/veya uluslararası tanınırlığa ulaşmış olmak; toplum yararına ilgili alanda hizmetlerde bulunmuş olmak; Türkiye’nin gelişimi ve uluslararası tanınırlığına katkıda bulunmak.
  • “Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü”: Çalışmaları ile alanında geleceğe dair ulusal/uluslararası tanınırlığa ulaşma potansiyeli göstermiş olmak; alanında yeni bir açılım getirmiş veya getirme potansiyeli olan; aday olduğu yıl 40 yaşının altında olmak.
  • Başvurular, başvuruyu yapan kişi ya da kurum yetkilisinin imzalı takdim yazısı ekinde; başvuru formu  aday kişilerin doğum tarihlerini de gösterir özgeçmişleri, kurum veya kuruluşun tarihçe ve faaliyetlerini anlatan yazılar ve diğer destekleyici belgelerin sunumuyla yapılır. Belgeler kâğıt ve CD ortamında gönderilmelidir.
  • Başvuru formuna fotoğraf eklenmesi gerekmektedir.
  • Yukarıda belirtilen unsurları taşımayan ve zamanında gönderilmeyen başvurular geçersizdir.

Posta ile yapılacak başvurularda, zarfın üzerindeki gönderme tarihi dikkate alınacaktır.

• Daha önce Kadir Has Ödülleri’ni kazananlar, Kadir Has Ailesi ve Kadir Has Üniversitesi mensupları ile Değerlendirme Kurulu üyeleri bu ödüle başvuramazlar.
  • Ödül Değerlendirme Kurulunun kararı kesindir. Sonuçlara itiraz edilemez.
  • Başvuruların, T.C. Kadir Has Üniversitesi Genel Sekreterliği, Kadir Has Kampüsü, 34083 Cibali-İstanbul adresine 1 Mart 2018 Perşembe gününe kadar yapılması gerekmektedir.
  • Sonuçlar ve ödül töreninin tarihi, ilanlar yoluyla ve www. khas.edu.tr sayfasından katılımcılar ve kamuoyuna duyurulacaktır.

ÖDÜLLER

Üstün Başarı Ödülü 50.000 TL ve Berat
Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü 25.000 TL ve Berat

14. KADİR HAS ÖDÜLÜ DEĞERLENDİRME KURULU

Prof. Dr. Mustafa AYDIN Kadir Has Üniversitesi Rektörü
Doç. Dr. Hakan ERDEM Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi
Prof. Dr. Şükrü HANİOĞLU Princeton University Öğretim Üyesi, Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi
Prof. Dr. Hasan Bülent KAHRAMAN Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı
Prof. Dr. Heath W.  LOWRY Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi,
Prof. Dr. Zafer TOPRAK Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi
Prof. Dr. Mete TUNÇAY Bilgi Üniversitesi E. Öğretim Üyesi,

*Soyadı sırasına göre yazılmıştır.

Ödül tüm katılımcılara açık olup, Ödül Şartnamesi ve Başvuru Formu Kadir Has Üniversitesi Genel Sekreterliği’nden veya www.khas.edu.tr internet adresinden  temin edilebilir.