Sektör Duayenleri PR Talks’a Konuk Olmaya Devam Ediyor: IMAGE PR Başkanı Şule Cihangir

13 Aralık 2017 - Çarşamba

Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nün geleneksel hale getirdiği PR Talks’un bu haftaki ilk konuğu, sektörün en köklü ajanslarından IMAGE Halkla İlişkiler Başkanı Şule Cihangir oldu.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinin yoğun ilgisiyle Cibali Kampüsü B-318’de gerçekleşen etkinlikte, 20 yılı aşkın sektör tecrübesine sahip olan Şule Cihangir, konuşmasına insanların halkla ilişkiler sektöründen ne beklemesi gerektiğini tam olarak bilmediğini vurgulayarak başladı. İletişimin bütünleşik bir disiplin olduğu üzerinde duran Cihangir, iletişim danışmanlığının bir hizmetler bütünü olarak algılanması gerektiğinin de altını çizdi. Özellikle uzman danışmanlıkların yurt dışında yükselişte olduğunu belirten Cihangir, Türkiye’de bütünleşik iletişim danışmanlıklarının daha çok rağbet gördüğünü vurguladı. Dijital iletişimin gün geçtikçe daha çok önem kazandığını dile getiren Cihangir, ‘’ Bir halkla ilişkiler uzmanı hem yerel hem de global gündemi takip edebilmeli, danışanından her zaman bir adım önde olmalı.’’ diyerek sözlerine devam etti.

Bugüne kadar birçok markaya stratejik iletişim danışmanlığı hizmeti vermiş olan Cihangir, iş hedefi bazlı iletişim yaklaşımının müşterinin ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılayan bir yaklaşım haline geldiğini dile getirdi. Günümüzde iş ve iletişim hedeflerini ayırmanın mümkün olmadığını belirten Cihangir, danışanların iletişim hedeflerini de iş hedeflerine entegre bir şekilde talep ettiğinin altını çizdi.

IMAGE Halkla İlişkilerin kurucusu ve yalnızca 16 kişiye verilmiş olan Atlas Ödülü sahibi duayen Betûl Mardin’in meslek öğütleriyle devam eden etkinlikte, ekip çalışmasının medya ve müşteri ilişkilerinde önemi ve kriz iletişimi uygulamaları konuları tartışıldı.

PR talks PR talks