Açev Pr Talks’ta Öğrencilerle Buluştu

Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nün altıncısını düzenlediği PR Talks etkinliğinin bu haftaki konuklarından ilki, AÇEV’in araştırma ve stratejik iletişim faaliyetlerini yürüten Burcu Gündüz Maşalacı oldu.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinin yoğun katılımıyla Cibali Kampüsü B-318’de gerçekleşen etkinlikte, Anne ve Çocuk Eğitim Vakfı’nın (AÇEV) Kurumsal Gelişim Birimi Yöneticisi Burcu Gündüz Maşalacı, özellikle okul öncesi eğitimde ilk 6 yılın okul başarısı ve topluma adapte olma açısından çok kritik olduğunu vurguladı. Ülkemizde okul öncesi eğitime katılımın giderek arttığını; ancak hâlâ dünya standartlarının gerisinde olduğunu belirten Maşalacı, okul öncesi eğitimin topluma artı değer olarak döndüğünün altını çizdi.

Bugüne kadar birçok sosyal sorumluluk projesinin yöneticiliğini üstlenen Maşalacı, AÇEV’in yürüttüğü projelerin ölçümlenmesinde etki analiz yöntemini kullandıklarını ve bu kapsamda oluşturulan programların 15 ülkede milli eğitim programlarına kaynak olduğunu söyledi. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin çocuk gelişimi üzerindeki öneminin de ele alındığı etkinlikte, Anne Destek Programı’nın yanı sıra Baba Destek Programı ile okul öncesi eğitimde ebeveynlerin eşit sorumluluk almasının gerekliliği tartışıldı.

Anne Destek Programı ve Baba Destek Programı kapsamında ‘İlk İş Babalık’ ve ‘Sen Benim Babamsın’ kampanyaları gibi birçok projeye imza atan AÇEV’in, yerel projelerle okul öncesi evde eğitim farkındalığını arttırmaya çalıştığı belirtildi. Etkinlikte çocuğun bilişsel ve duygusal gelişimi açısından okul öncesi eğitimin gerekliliği ve önemi üzerinde duruldu.