KHAS PR Atölyesi Açıldı

Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nün uygulama merkezi PR Atölyesi, öğrencilerin kullanımına açıldı. Bölümün öğretim üyeleri  açılışta artık Halkla İlişkiler Bölümü’nün de bir atölyesi olmasından memnun olduklarını söyledi. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş atölyenin, akademisyenler ile öğrencilerin iş birliğine katkı vereceğini ve üretkenliği de artıracağını söyledi.

Bir süredir yenileme çalışmaları devam eden PR Atölyesi, 6 Kasım 2017 Pazartesi günü B blok 320 numaradaki yeni yerinde açıldı. Açılışa KHAS Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Başkanı Prof. Dr. Banu Baybars Hawks da katıldı. Başta Rektör Mustafa Aydın olmak üzere pek çok hoca hayırlı olsun dileklerini iletti. “Sizlerin etkin iş birliği ve katılımıyla çok güzel projeler çıkaracağız” diyerek üretkenliğin önemine vurgu yapan Hawks, atölye açılışında desteği olan herkese teşekkür etti.

“PR Atölyesi bundan sonra öğrencilere emanet”

Dekan Prof. Dr. Sevda Alankuş, atölyenin verimliliğini ve projelerin, yarışmaların önemini şu sözlerle dile getirdi:

PR Atölyesi bundan sonra öğrencilere emanet. Eminiz ki burayı en iyi şekilde yönetip birçok projeye imza atacak, ödüller getireceksiniz. Her şeyden önemlisi de bu atölye sayesinde profesyonel iş yaşantısını deneyimleyebileceksiniz.”

Alankuş, konuşmasının sonlarına doğru öğrencilere önemli bir tavsiyede bulundu, “Unutmayın ki ders dışında da burada vakit geçirmek oldukça önemli” dedi.

Başarılı öğrenciler PR Atölyesi’nin önemine vurgu yaptı

PR Atölyesi’nin açılışını heyecanla bekleyen bölüm öğrencileri de atölye çalışmalarının profesyonel anlamda herkes için faydalı olacağını söylediler. Üçüncü sınıf öğrencisi Dilek Öztürk, “PR Atölyesi’nde güzel işlere imza atabileceğimiz atmosferin yanı sıra iyi bir de ekip var. Artık halkla ilişkiler bölümü öğrencilerinin de bir araya gelip vakit geçirebilecekleri, birbirlerini tanıyabilecekleri atölyesi oldu. Başka bir deyişle, PR Atölyesi ile aslında bölüm öğrencileri arasındaki iletişim kopukluğu da son bulacak” dedi.

Halkla ilişkiler bölümü öğrencilerinin katılacağı yarışmalara hazırlanmak açısından da atölye önemli bir görev üstlenecek. Daha önceden yarışma tecrübesi olan son sınıf öğrencisi Zindan Çakıcı, Altın Pusula ve Aydın Doğan Genç İletişimciler yarışmalarının öneminden bahsetti:

Bütün öğrenciler ilgili oldukları alanlarda projeler hazırlayarak gönderebilirler. Halkla ilişkiler öğrencileri atölyeyi verimli kullandıkları takdirde birçok ödül kazanabilirler. Çünkü bölüm hocalarımız fikirler ve projeler konusunda öğrencilerle yakından ilgileniyorlar.

Uzun vadeli amaç: Atölyeyi bir öğrenci ajansı haline getirmek

Halkla İlişkiler Bölümü’nün Badibu adlı internet sitesi sayesinde içerik üretimi ve yönetimi konusunda deneyim sahibi olan öğrencilerin uzun vadeli amaçları var: PR atölyesini bir öğrenci ajansı haline getirerek diğer üniversitelere de örnek olmak… Öğrenciler, dışarıdaki kurumlar için de gerçek stratejik iletişim kampanyaları hazırlamayı, desteğe ihtiyacı olan derneklere ve sivil toplum örgütlerine danışmanlık hizmeti vermeyi planlıyor. Böylece iş hayatına girmeden önce kampanya tasarlama, basınla ilişkiler, medya planlama gibi doğrudan tecrübenin gerektiği konularda pratik bilgi sahibi olabilecekler.

Kulüp seçimleri de yapıldı

Bir araya gelen halkla ilişkiler öğrencileri bölümün kulüp başkanı, yardımcısı ve genel sekreterini seçmek için oy kullandı. Oylar sonucunda Yağmur Çoban başkan, Bahadır Öz başkan yardımcısı, Süleyman Kalmaz ise genel sekreter oldu. Öğrenciler ikramlar ve fotoğraf çekiminin ardından bir sonraki toplantı için 13 Kasım tarihini belirleyerek yeni atölyelerinde buluşmak üzere ayrıldı. Atölyede şef, araştırma görevlisi ve lisansüstü asistanlarından oluşan bir ekip yer alacak.