Cumhuriyet Kürekleri Haliç’e İndi

Kadir Has Üniversitesi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu, kürek sporuna gönül veren sporcular ve sporseverlerin katılımıyla, 9. Cumhuriyet Kupası Kürek Yarışları ile kutlandı.

Yaşamını eğitime adamış merhum, hayırsever işadamı Kadir Has anısına her sene düzenlenen Cumhuriyet Kupası Kürek Yarışları, bu yıl da üniversiteler ve kulüplerin katılımıyla 29 Ekim 2010 Cuma günü saat 10.00’da, Haliç Parkuru’nda 9. kez gerçekleştirildi.

Soğuk hava ve yağışa rağmen, bayram heyecanı ile küreklerine asılan gençler, 17 farklı kategoride yarıştılar. Cumhuriyet Kupası’nda “Kulüpler” sıralamasında “Anadoluhisarı Kürek” birinci olurken, “Üniversiteler” sıralamasında “Marmara Üniversitesi” birinciliği kazandı.

Bu yıl 12 Üniversite ve kulübün mücadele ettiği ve 300 kişiye yakın sporcunun katıldığı 9. Kürek Yarışları’nın açılış töreninde konuşan Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, Üniversite olarak spora verdikleri destek ve önemden sözederak; önümüzdeki yıl bu yarışların uluslararası platformda gerçekleştirilmesi için gerekli çalışmalara başlayacaklarını belirtti.

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven ise Kadir Has Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği kürek yarışlarına katılımı artırmak ve uluslararası boyuta taşınması için Federasyon olarak tüm desteği vereceklerini vurguladı.

Cumhuriyetin 87’inci yıl kutlamaları çerçevesinde düzenlenen Kadir Has Üniversitesi Geleneksel Cumhuriyet Kupası Kürek Yarışları, kürek sporununun tanıtımı, gelişimi ve genç kuşaklar tarafından daha fazla ilgi görmesini sağlamak amacıyla Türkiye Kürek Federasyonu’nun desteğiyle düzenleniyor.

Bülten detaylı bilgi için: Ayça Yılmazel       0212 533 65 32 (1225)

Sıralamalar

Üniversiteli Bayanlar 1xÇift

1. Marmara Üniversitesi             Çağla Yel