Kadir Has Üniversitesi Öğrenci Ailelerini Ağırladı

Bu yıl ilk kez düzenlenmesine rağmen ailelerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Hazırlık Okulu Öğrenci Aileleri Buluşması, 23 Ekim Cumartesi günü, Kadir Has Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güzel, öğrenci ailelerine yabancı dil öğrenmenin önemi, Hazırlık Okulu’ndaki İngilizce eğitiminin kalitesi, zorlukları ve avanatajları, Kadir Has Üniversitesi’nin yurtdışı bağlantıları gibi konularda ayrıntılı bilgiler verdi.

Psikolog Gülnur Ertürk ise psikolojik danışmanlığın önemine değinirken, ailelere çeşitli tavsiyeler vererek, öğrencilere eğitim hayatları boyunca sağladıkları desteklerden sözetti.

Son olarak söz alan Hazırlık  Okulu Müdürü Ayçe Barışık, aileleri Hazırlık Okulu’nun işleyişi hakkında bilgilendirerek, öğrencinin başarısına nasıl katkı sağlayabilecekleri konusunda önerilerde bulundu.

Konuşmaların ardından öğrenci aileleri, merak ettikleri tüm soruları, başta Prof. Dr. Ali Güzel olmak üzere orada kendilerini ağırlayan akademik ve idari kadroya yönelttiler. Programa ayrıca Yabancı Diller  Eğitim Koordinatörü Doç. Dr. Serhat Güvenç, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Selma Dönmez ve Öğrenci Koordinatörü Doç. Dr. Serhan Oksay da katıldı.