Kadir Has Üniversitesi, Yaşam Boyu Eğitim Merkezi, Sosyal Girişimcilik Akademisi Açıldı

Türkiye’de sosyal girişimcilik kavramının bilinirliğinin yaygınlaştırılması ve sosyal girişimcilerin desteklenmesi amacıyla British Council ve Gençlik Servisi işbirliği ile Kadir Has Üniversitesi bünyesinde kurulan Sosyal Girişimcilik Akademisi düzenlenen törenle açıldı.

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Mustafa Aydın, İngiltere İstanbul Başkonsolosu Jessica  Hand ve British Council Türkiye ve Karadeniz Bölgesi Direktörü Rosemary Arnott’ın katılımıyla gerçekleşen törende British Council ve Kadir Has Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Törende konuşan İngiltere İstanbul Başkonsolosu Jessica Hand Türkiye-İngiltere arasındaki ticari ilişkilerin hızla geliştiğini, her iki ülkenin geleceği, iş dünyasının başarısı, ekonomilerin büyümesi ve halkların refahı için hükümetlerin çok yakın çalıştığını söyledi. Hand, “Hükümetler arasında var olan bu sıcak ilişkilerin bireyler ve kurumlar arasında da var olabilmesi için sosyal girişimcilik büyük önem taşıyor. Bu nedenle Kadir Has Üniversitesi bünyesinde kurulan Sosyal Girişimcilik Akademisi’ni desteklemekten büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

British Council Türkiye ve Karadeniz Bölgesi Direktörü Rosemary Arnott da, Türkiye’nin yanı sıra Ukrayna, Sırbistan, Gürcistan ve Hırvatistan’da da gerçekleştirilecek olan proje ile sosyal bir misyonu bulunan bireysel girişimcilere ve STK’lara, birlikte çalışmak, deneyimlerini paylaşmak ve yenilikçi çözümler geliştirmek için bir platform sunduklarını belirtti. Arnott bu süreçte en büyük katkıyı da Türkiye’nin yapacağını söyledi.

Sosyal Girişimcilik Akademisi eğitimlerinin ilki ise 18 öğrencinin katılımıyla tamamlandı. Profesyonel sosyal girişimci olmak isteyen gençlere koçluk yapacak eğitmenlerin katıldığı eğitimde bir hafta boyunca iş fikri geliştirme, pazarlama, finans, yönetim süreçleri, iş planı hazırlama gibi çeşitli alanlarda dersler verildi. Sertifikalarını alan eğitimciler Kasım ayından itibaren Anadolu’nun çeşitli illerinde sosyal girişimci olmak isteyen gençlere eğitim verecek. Eğitimlerin ilki 10-12 Kasım tarihleri arasında Bolu’da gerçekleştirilecek.