Kadir Has Üniversitesi Yabancı Öğrencilerin de Gözdesi

Yabancı Uyruklu Öğrenci Memnuniyet Araştırması (YÖMA) sonuçları açıklandı. 114 üniversitede yaklaşık 3 bin öğrenciyle yapılan anket çalışmasında Kadir Has Üniversitesi, araştırma sonuçlarında ilk sıralarda yer alıyor.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel’in gerçekleştirdiği Yabancı Uyruklu Öğrenci Memnuniyet Araştırması, lisans düzeyindeki uluslararası öğrencilerden geribildirimler toplayarak Türk Yükseköğretim Sistemi’nin gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor.

En az 75 yabancı uyruklu lisans öğrencisi bulunan 83 devlet ve 31 vakıf üniversitesi olmak üzere toplam 114 üniversitedeki 2 bin 963 öğrenciyle yüz yüze görüşülerek gerçekleştirilen araştırmada öğrencilerin yaşadıkları şehirden, devam ettikleri üniversitedeki eğitim ve öğretimden, bulundukları üniversitenin yerleşkesinden ve bu yerleşkedeki yaşamdan, kendilerine sağlanan akademik destek ve ilgiden, kayıtlı oldukları üniversitenin yönetim ve işleyişinden, üniversitelerdeki öğrenme imkan ve kaynaklarının zenginlik düzeyinden, kendilerine üniversitelerince sunulan kişisel gelişim ve kariyer desteği olanaklarından memnuniyetleri incelendi. 114 üniversitede yürütülen araştırmada Kadir Has Üniversitesi, vakıf üniversiteleri genel memnuniyet sıralamasında 6’ıncı sırada yer aldı.