Prof. Dr. Nihat Berker’in Lise Öğrencilerine Yönelik Ücretsiz Dersleri Başladı

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Berker’in ‘Arttırılmış Mekanik’ dersi Kadir Has Kampüsü’nde başladı.Derslerin sekiz, sınavların ise iki gün süreceği yoğun programlı ‘Arttırılmış Mekanik’ dersi lise öğrencilerine yönelik tasarlandı. 3 Temmuz’da başlayan dersler 14 Temmuz’da sona erecek. Dersler; vektörler, bir ve iki boyutta hareket, Newton’un hareket yasaları ve uygulamaları, Newton’un evrensel kütleçekimi yasası, iş ve enerji, enerjinin korunumu, basit harmonik hareket, momentum ve sistemlerin hareketi, katı cisimlerin statik dengesi, dönme, açısal momentum ve küresel simetrik potansiyelde hareket, basit kuantum mekanik ve özel görelilik kuramı konularını kapsıyor.

Dersleri başarıyla tamamlayan öğrencilere program sonunda sertifika verilecek. Derste üstün başarı gösteren öğrencilere ise proje görevi verilecek ve/veya tavsiye mektubu yazılacak.