Cibali, Dünyanın İletişimcisini Ağırlayacak

Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi, dünyanın en önemli medya ve iletişim araştırmaları derneği olan IAMCR’ın (International Association of Media and Communication Research) 2011 yılı konferansını gerçekleştiriyor.

Üniversitenin Cibali Kampüsü’nde 13-17 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek olan konferansta, fikirleri medya ve iletişim endüstrilerinin geleceğini şekillendiren 100’ün üzerinde ülke ve tüm kıtalardan medya ve iletişim alanından Türk ve yabancı 1.500’ün üzerinde araştırmacı ve kuruluş İstanbul’da bir araya gelecek.

Türkiye’de ilk kez Kadir Has Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan ve bu yılki teması “Kent, Yaratıcılık, Bağlantı” olan konferansta dünyaca tanınmış etkin kanaat önderleri, uluslararası kabul görmüş saygın akademisyenler ve kuruluşlar araştırma, öneri ve görüşlerini tartışma ve paylaşma fırsatı bulacaklar.

Konferans için tasarlanan ve geleneksel Türk motifi ‘Çintemani’den esinlenilen logonun, konferansın temalarını yansıttığını söyleyen İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Bayrakdar, “Kentin tarihi ve modern dokusu arasındaki konumuyla konferansın temasına mükemmel oturan bir mekan olan Cibali’de, Kuzey ve Latin Amerika, Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Avustralya ve Asya’dan yani dünyanın her köşesinden çeşitli coğrafi ve kültürel geçmişleri olan iletişimciler birbirleriyle bağlantı kurup kültürlerarası diyaloğun zenginleşmesine katkıda bulunacak yaratıcı fikirlerini paylaşacaklar” dedi.

IAMCR’ın dünyanın önde gelen medya ve iletişim araştırmacıları, akademisyenleri ve kanaat önderlerinin üye olduğu ve 1957’de UNESCO’nun desteğiyle kurulmuş bir dernek olduğunu söyleyen IAMCR Başkanı Londra Üniversitesi’nden Prof. Dr. Annabelle Sreberny, “Dünya çapında medya ve iletişim araştırmalarını teşvik etmek amacını güden bir derneğiz. İstanbul 2011 Konferansı’ında yerel, ulusal ve küresel gündemlere sağladığımız desteğe katkı için yaptığımız iletişim araştırmaları alanında çalışmalarımızı katılımcılara sunuyoruz” diye konuştu.

Konferansta, demir perde döneminin Sovyet fotoğraflarına yansımasından 19.yüzyıldan günümüze Birleşik Krallık’da radikal eylemcilerle liberal gazetecileri ele alan konulara dek geniş spektrumda bildiriler yer alıyor.

IAMCR 2011 konferansı sırasında, hedef kitle çalışmaları, dinleyici araştırmaları ve tüketici davranışları, siyasi iletişim, mobil ve dijital teknolojiler, uluslararası iletişim, medya hukuku ve küresel medya politikaları gibi çok çeşitli ve geniş alanlarına sahip dünyanın bu en iyi medya ve araştırmacıları Cibali’yi ve İstanbul’u da tanıma fırsatı bulacaklar.

Ayrıca, konferans etkinlikleri kapsamında, IAMCR kurucu üyelerinden Hıfzı Topuz’a bu görevi boyunca derneğe katkılarından, Denis McQuail ve Elihu Katz’a ise medya çalışmalarının gelişimine hayat boyu katkılarından ötürü IAMCR tarafından ödül verilecektir.

Konferansla ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız…