Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Berker, Bilim Dünyasına Yön Veren 100 Türk’ten Biri Seçildi

Turkishtime dergisinin "Bilime Yön Veren 100 Türk" araştırması tamamlandı. Doğal bilimler alanında bilim insanlarının mercek altına alındığı araştırmaya birbirinden değerli 100 önemli isim girdi.

Khas Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Berker de Bilim Dünyasına Yön Veren 100 Türk’ten biri olarak listede yer alıyor.

Fizik alanında çalışmalar yapan Prof. Dr. Berker, istatistik mekanik ve faz geçişleri üzerine araştırmalar yapıyor. Turkishtime'ın araştırması, bilim insanlarının yaptığı araştırmaların aldığı atıf sayısına göre yapıldı.

Kadir Has Üniversitesi bünyesinde ücretsiz lise öğrencilerine yönelik “Arttırılmış Mekanik” ve herkese açık “Oryantalizmin Uygulaması ve Teorisi: Lawrence Durrell ve Edward Said” dersleri de veren Prof. Dr. Berker, her yaştan genç insanların yetişmesine katkıda bulunuyor.