Hukuk Fakültesi Öğrencileri Uluslararası Ceza Mahkemesi Farazi Dava Yarışması’ndaydı

23 Mayıs 2017 - Salı

Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri Polat Yamaner, Merve Nur Kurt, Burak Emre Çetin, İbrahim Enes Altan ve Sinan Gürbüz ulusal elemelerde birçok üniversiteyi geride bırakarak Hollanda’nın Lahey şehrinde yapılan Uluslararası Ceza Mahkemesi Farazi Dava Yarışması'na katılmaya hak kazandı. Bu süreçte Ar. Gör. Murat Ceyhan ve Ar. Gör. Duru Yavan akademik koçları olarak öğrencilerin yazılı ve sözlü hazırlıklarında yanında bulunmuştur. Geçtiğimiz hafta ise, 14-19 Mayıs tarihleri arasında, 38’den fazla ülkeden katılımın sağlandığı Leiden Üniversitesi ve Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin her yıl ortak düzenlediği dava yarışmasına öğrencilerimiz Lahey kentinde bizzat katılmışlardır. Öğrencilerimiz diğer yabancı üniversite öğrencileri karşısında sözlü savunmalarını gerçekleştirmiş, hakimlerden yöneltilen sorulara da başarıyla cevap vermişlerdir. Hem savunma makamlığı, hem iddia makamlığı, hem de mağdur vekilliği görevini yüksek başarıyla üstlenen öğrencilerimiz Uluslararası Ceza Mahkemesi önünde çeyrek final sınırına kadar gelmiştir. Öğrencilerimizin hepsini tek tek kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.