Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğrencileri ‘Pozitif Disiplin’ Projesini Hayata Geçirdi

Kadir Has Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri, Case Studies dersi kapsamında yaklaşık iki ay süren ‘Pozitif Disiplin’ adlı projeyi gerçekleştirdi. Çocuk ve Bilgi Güvenliği Derneği ile birlikte hayata geçirilen bu proje, sosyal medya ve üniversitelerde hedef kitleye ulaşarak onlara, çocukları doğru disiplin etme yöntemlerini açıkladı.

16 Mayıs 2017; Kadir Has Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri Case Studies dersi kapsamında, Prof. Dr. Banu Baybars Hawks önderliğinde ‘Pozitif Disiplin’ adlı dijital medya ağırlıklı projeyi hayata geçirdiler. Çocuk ve Bilgi Güvenliği Derneği ile ortaklaşa yürütülen projenin amacı, çocuklara uygulanan yanlış disiplin etme yöntemlerine dikkat çekerek geleceğin ebeveynlerini bu konuda bilinçlendirmek ve doğru disiplin etme yöntemlerini onlara benimsetmek. Fiziksel şiddet içerikli disiplin yöntemlerinin sebep olduğu psikolojik travmalara da dikkat çeken projenin birincil hedef kitlesini geleceğin ebeveynleri olan üniversite öğrencileri oluşturmaktadır.

Bahsi geçen proje, sosyal medya ve üniversiteler olmak üzere iki ayaktan oluşturuldu. Sosyal medya ayağını oluşturan Twitter, Instagram ve Facebook hesapları 25 Nisan itibariyle metin ve görsel içerikler paylaşarak hedef kitleye doğrudan ulaştılar. Ayrıca Türkiye genelinden seçilen yedi üniversite temsilcisinin destekleri sonucunda sosyal medya araçlarıyla totalde 861 kişiye ulaşıldı ve proje içeriği hakkında bilgi verildi.

Projenin ikinci ayağını oluşturan üniversite etkinliğinde ise, İstanbul’da belirlenen iki üniversiteye sloganlar kullanılarak oklavalar asıldı. Projenin birincil hedef kitlesini oluşturan geleceğin ebeveynleri üniversite öğrencilerine yönelik olan bu ekinlik Kadir Has Üniversitesi ve Üsküdar Üniversitesi’nde gerçekleşti. ‘OKLAVAYI MUTFAĞINDA, TERLİĞİ AYAĞINDA KULLAN’ sloganıyla asılan oklavalar üniversite öğrencilerinin dikkatini çekerek farkındalık yaratmak amacıyla üniversitelerin girişlerine asıldılar.

Toplumumuzda sıkça kullanılan şiddet içerikli disiplin etme yöntemlerine dikkat çekip geleceğin ebeveynlerini pozitif disiplin yöntemlerine yönlendirmeyi amaçlayan proje, yer aldığı iki alanda da hedef kitlesine vermek istediği mesajı ulaştırmıştır. Sosyal medya üzerinden ve üniversite etkinlikleri sırasında doğrudan alınan geri bildirimler sonucunda, projenin başarıya ulaştığı gözlemlenmiştir.

Kadir Has Üniversitesi ‘Pozitif Disiplin’ Projesini Hayata Geçirdi