PANORAMA Khas'ın 23. Sayısı Yayınlandı!

Kadir Has Üniversitesi’nin bilim-kültür-sanat dergisi PANORAMA Khas’ın 23. sayısı yayınlandı. Altıncı yılını geride bırakan derginin bu sayıdaki dosya konusu “Göçün Yeni Hâlleri”. Levent Soysal’ın hazırladığı dosyada son dönem gelişmeler üzerine Avrupa ile Türkiye arasında yapılan anlaşmanın içeriğine, Türkiye-Yunanistan arasındaki geçişlerde çalışma yapan göçmen dayanışma gruplarının çabalarına ve Türkiye ve Ortadoğu’ya yayılmış göçmen kamplarına bir pencere açılıyor.

Ülke gündemi olduğu kadar dünyadaki gelişmelerin de geniş yer tuttuğu bu sayıda; neredeyse tüm dünyada şok yaratan Amerikan başkanlık seçimi sonuçlarının Türkiye için ne ifade ettiğini Ahmet K. Han yazdı. Trump’ın başkan seçilmesinin ardındaki dinamikleri ve sonrasında gelişen tepkileri ise Türkiye’de yaşayan iki Amerikalı akademisyen Mary Lou O’Neil ve Catherine A. Long değerlendiriyor.

Panorama Khas’ın Bahar 2017 sayısında üniversite tarafından yapılan iki ayrı araştırmanın sonuçlarını da bulacaksınız. Her yıl Aralık ayında yapılan ve yaklaşan referandumla birlikte daha da önem kazanan Türkiye Sosyal-Siyasal Eğilimler Araştırması’nın öne çıkan sonuçlarını bu sayıda bulabilirsiniz. Khas Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi (CESD) tarafından yapılan “Türkiye Toplumunun Enerji Tercihleri” konulu anket çalışması ise tüketici görüşleri ile Türkiye ve küresel enerji politikalarına dair içerdiği verilerle toplumun tercihlerini açığa çıkarıyor.