13. Akbank Kısa Film Festivali'nde Ulusal Kategori Mansiyon Ödülü'nün Sahibi Öğrencimiz Muaz Güneş Oldu

Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama bölümü öğrencisi Muaz Güneş'in senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini yaptığı kısa film "Yumurta", 13. Akbank Kısa Film Festivali'nde "Ulusal Kategori Mansiyon Ödülü" kazandı. Bu yıl 1055 filmin başvurduğu Akbank Film Festivali'nin jüri üyeleri yönetmen Semih Kaplanoğlu ve Atalay Taşdiken ile oyuncu Hatice Aslan'dı. "Yumurta" filminin ödüle layık görülme gerekçesi ise sunucu Ceyda Düvenci tarafından şöyle açıklandı: "Kurduğu etkileyici atmosferi, inandırıcı oyunculukları ve yoksulluk içinde ki bir yaşamda bize erdemli kalabilmeyi öğrettiği için "Yumurta" filmini mansiyon ödülüne layık gördük". Jürinin yaptığı bu yorum sonucunda ödülü oyuncu Hatice Aslan takdim etti. Muaz Güneş, insanların birbirini daha çok sevmesine vesile olacak filmlerin yapılması dileğinde bulundu. "Yumurta", Akbank Film Festivali'nin ödüllü filmi olarak 27 Mart - 22 Mayıs 2017 tarihleri arasında Türkiye genelinde 42 üniversitede seyirci ile buluşacak.