Khas ve Fatih Belediyesi Arasında 'Fatih YEPGEM' İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Bu kapsamda Kadir Has Üniversitesi ve Fatih Belediyesi, akademik personeli ile lisans programları son sınıf öğrencileri, lisans ve lisansüstü program mezunları, tekno-girişimci adayları ve kobiler bünyesinde teknoloji tabanlı fikirleri olan kişilerin, yaratıcılık ve yenilikçiliği geliştirmek üzere katma değeri ile teknoloji ve bilgi yoğunluğu yüksek Ar-Ge ve Yenilikçi projelere, ülke ekonomisine ve ihracatına katkı vermesi, küresel ekonomide söz sahibi olabilmesi ve küresel değer zincirinde üst sıralarda yer alabilmesi için akılcı, sürdürülebilir ve kapsayıcı kalkınma ekosistemine kazandırılması amacıyla destek verilmesini hedefliyor.

Ocak ayı itibariyle tanıtımları yapılacak olan Fatih YEPGEM’e, 18-35 yaş arasındaki kişi veya tüzel kişiler başvurabilecek. Yapılan başvuruların ardından, proje seçimi gerçekleşecek. Seçilen teknoloji tabanlı projeler aldıkları eğitim, danışmanlık ve mentorlük hizmetleriyle fikirlerini olgunlaştırarak, fon kaynağı sağlayabilecek destek programlarına yönlendirilebilecek ve anlaşmalı üniversitelerin alt yapı ve laboratuvarlarından ücretsiz faydalanma imkanı bulacak. Bu kapsamda Kadir Has Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (KHAS iNEO) mentorları da proje sahiplerine destek verecek. Bu kişiler ayrıca Türkiye’nin ilk Hızlı Prototipleme Laboratuvarı olan FabLab İstanbul’un altyapı hizmetlerinden yararlanma fırsatı bulacak.