Türk - Yunan Genç Liderler Güvenlik Sempozyumu

Uluslararası ve Avrupa Çalışmaları Merkezi (CIES), 14 Aralık Çarşamba günü saat 13:30-16:00 arasında Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü Galata Salonu’nda gerçekleşen Türk - Yunan Genç Liderler Güvenlik Sempozyumu açılış oturumuna ev sahipliği yaptı.

Program, “Türk Elitlerinin Türk Dış Politikası ve Türk-Yunan İlişkileri Algısı” konulu araştırma sonuçlarının sunumu ile başladı. Sonuçlar daha önce gerçekleştirilen ve aynı konuda Yunan Elitleri’nin fikirlerini ölçen araştırma sonuçları ile karşılaştırıldı. Bahsi geçen araştırma sonuçları CIES Direktörü Doç. Dr. Dimitrios Triantaphyllou tarafından paylaşıldı.

Sunum, iki seçkin Uluslararası İlişkiler akademisyeni ve Türk-Yunan uzmanı olan Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın ve Kadir Has ve Atina Panteion Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Kostas Ifantis’in katılımlarıyla, bölgesel ve kürsel durumu ele alan “Yeni Güvenlik Tehditleri” başlıklı panel ile devam etti.

Türk - Yunan Genç Liderler Güvenlik Sempozyumu, Türk ve Yunan Uluslararası İlişkiler öğrencileri ve uzmanları arasında çalışma, diyalog ve ağ kurmayı amaçlayan bir forumdur. CIES geleceğin siyasetçilerinin, işadamlarının, sosyal ve akademik elitlerinin, ilişkilerin temel anahtarının diyalog olduğu bir sistem kurmalarını ve iki ülke arası yakınlaşmayı sağlamayı amaçlamaktadır. Sempozyum yaşları 22 ila 35 arasında değişen ve nitelikli bir topluluktan seçilen, 15 Türk ve 15 Yunan Uluslararası İlişkiler uzmanının (YL öğrencileri, Doktora adayları, genç Doktorlar ve uzmanlar) katılımı ile gerçekleşti.

14 Aralık tarihinde Türk ve Yunan saha çalışanları ve akademisyenlerinin yer alacağı kamuya açık bir toplantı yapılması planlanmaktadır. Sonraki dört gün boyunca düzenlenecek toplantılar kapalı oturum şeklinde oldu. Oturumlardan bir diğeri ise gazetecilerin bakışaçısını anlamaya yöneliktir. Sempozyumda, katılımcılar arası diyalogu canlı tutmaya ve ortak projeler üretilmesine yardımcı olacak, uzman bir eğitmen tarafından yönetilecek “Birebir Atölye Çalışmaları” da düzenlendi.

CIES  proje ortakları Selanik merkezli Navarino Network ve NATO Kamu Diplomasi Birimi’dir.

Yunan-Türk Genç Liderler Güvenlik Sempozyumu

Istanbul, 14 Aralık 2016

Açık Etkinlik

13:30 – 14:30                     Açılış